Vi kommer igen...

| 2013-11-24 19:08
Marre kommer tillbaka! Lita på det..
Marre kommer tillbaka! Lita på det..

Forsbacka dagen efter. Dagen efter vaddå? Jo alla dagar efter att Maharajah har startat är Dagen Efter. Oavsett hur det gått. Igår startade Marre på Gävletravet. Var oerhört stor favorit. Inget fel med det efter vad den hästen har på sitt CV. Men igår förlorade Marre. Varför? Tja säg det. Var han sjuk? Hade han också drabbats av samma bassilusker som så många andra hästar i stallet?  Hade han en dag då han inte tyckte det var mödan värt att springa 3000 meter och känna den beska smaken av mjölksyra? Hade han därför behövt utrustats med skygglappar?  Fick han inget fäste i den betonghårda banan? Var det för att han mötte hästar som hade bättre form för dagen? Var det inget skojigt i Gävle? Som ni ser, frågorna är många och svaren står att läsa i stjärnorna om ens där. Jag vet inte om jag vill veta heller. Marre kommer säkert ut snart och rätar ut alla frågetecken, han brukar göra det...

Hänt sen sist. * Vi har haft en Fotbollsgala. Snackisen efteråt handlade om den Volvo som Anders Svensson fick av förbundet efter att ha spelat ett viss antal landskamper, medan damlandslagets Therese Sjögran som spelat betydligt fler landskamper inte ens nämndes på galan! Jag tycker detta är en skandal! Om vi menar något med att könen skall vara jämlika måste vi ju visa i handling och på alla sätt att vi menar allvar! Som om man skulle hylla de Svenska PdA segrarna på en Travgala med en varsin Volvo, men inte nämna Helen Ann Johansson. Att höra Svenska Fotbollsförbundets ordförandes försök till förklaring efteråt var i Monty Phyton klass. En sketch som jag velat se John Cleese i.

* Marcus Schöön blev träffad av en hästspark mot huvudet så att han miste synen på ena ögat. Han hade vunnit ett kallblodslopp och var på väg mot stallet för att hämta nån representant till vinnarcirkeln. Plötsligt slog hästen och Marcus Schöön flög ur sulkyn illa träffad i huvudet. Snälla, sluta med att kalla slaggjordar för "fegsnören"! Man är inte mindre macho för att man utrustar hästar man inte riktigt litar på med såna! Tvärtom!

* Man diskuterar de större Stuteriernas försäljning av hästar innan auktionerna. Många påstår att godbitarna säljs innan auktionerna. Men hur och vem skall veta vilka hästar som blir de bästa tävlingshästarna? Det enda som är säkert att Avkomman är Facit! Titta på resultaten i det nyss körda Breeders Crown. Finalsegrarna togs bl.a. av avkommor till lågprishingstarna Pearsall Hanover (10 000), Gigant Neo (15 000) samt Super Photo Kosmos (15 000).

* Svensk Travsports beslut att dela upp onsdagstävlingarna i två block kan vara det mest brutala yxhugget mot Travsporten och Solvalla någonsin. Jag har aldrig sett ett mer kompakt och enigt motstånd mot detta vansinne! Snälla nån använd det Sunda Förnuftet och Riv Upp!!!

Jag fortsätter från förra bloggen med att berätta om mina ganska få men ändå spektakulära autografjakter.. New York 1985. Jag befann mig i The Big Apple med 3 kompisar. Vi hade vunnit en säljtävling med en N.Y. resa i första pris. Vi var där några dagar och drog runt på Manhattan. Det var den 7e mars. Jag ville gå till världens då största skivaffär och kolla. När vi kom dit var det en jättekö som slingrade sig runt byggnaden! Jag fattade ingenting. Jag ställde mig dock i kön och frågade en polare om varför så lång kö? Då berättade han med en förvånad min, för den korkade och oinsatte svensken att det var ju för fan utgivningsdagen av "We are the World" singeln. Ni vet biståndsprojektet US for Africa. Singeln sålde 800 000 ex. redan den första veckan, och detta var den allra första dan.. Inte nog med det, inne i butiken satt Michael Jackson, Quincy Jones, Cyndee Lauper, Stevie Wonder, Bruce Springsteen m.fl. och signerade! Jag köpte mitt ex. men avstod den gigantiska trängseln för att få skivan signerad. Har för detta blivit kallad både det ena och det andra. Folk menar att jag kunnat sälja skivan för fantasibelopp...Speciellt efter vad som sedan hände med Michael Jackson. Men jag var i alla fall i samma lokal..

Ett annat autografminne är att jag vid en Travgala på Rondo lade en halvtimme på att ta autograferna av "alla" som betytt något för Svensk Travsport genom tiderna! Då menar jag ALLA! Dessutom slank det dit Tomas Brolin, Jonas BjörkmanBjörn Hellberg m.fl. Dom skrev på själva menyn så att man kan se vad som bjöds också. Årets Tränare det året, Stefan Hultmans autograf sitter naturligtvis också där... Kanske hamnar den speciella menyn på Travmuséet vad det lider..

 

Nästa vecka blir lite speciell. Tisdagkväll är jag gäst på Musikradiostationen Cityradion 102,7 med anledning av 60-talsgalan vi i Sooner Or Later tillsammans med 4 andra band skall medverka i på lördag. Under veckan blir det också diverse tidningsreportage och P4 Gävleborg av samma anledning. Sen måste vi få till ett rep också. Men på lördag smäller det alltså. Maxim Gävle. Skall bli kul. Hoppas på mycket folk och bra stämning.

Vad beträffar travet får vi se om Travkompaniets hästar är friska så att dom kan komma ut på ovalen och göra oss på bra humör igen.. Vi är ju lite bortskämda...

Allt Gott!

Flashen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »