Jul 2013

| 2013-12-22 18:31
God Jul!!
God Jul!!

 

Forsbacka dan före dan före dan.  

Ursäkta att jag stör i julstöket! Nu håller ni väl på och slaktar grisen, kokar knäcken, stoppar korven, kyler ischokladen, blandar mumman, rimmar skinkan, bygger pepparkakshus, sötar gröten, lutar fisken, lägger in sillen, klär granen, skriver julkorten, rimmar på desamma, slår in julklappar, putsar kopparn, såpskurar golvtiljorna, provar glöggen, tvättar bilen, skottar snö osv.?

Däremot i Gävletrakten en grön Jul i år. Så har det inte ofta varit.Här har inte tomten saknat slädföre särskilt många gånger. Ett år, 1972, trodde jag att vi var med i "Dolda Kameran", eftersom det var den enda vintern i mandomsminne som var helt snöfri, och detta så perfekt nog just när vi hade köpt vår första Afghanvalp och som, endast fick gå ut om det inte var snö och kallt. Våran valp Patcha, Husse o Matte njöt av att få vara ute och bralla i parken utanför huset i Sätra. 

Minns dock ett annat år. 1981.

Jag hade varit i Danmark och dömt en 4 nationsturnering för juniorer. Det var årgången med bl.a. Tomas Sandström, Uffe Samuelsson o dom. Det började häxa redan när vi kom till  Fredrikshamn där turneringen skulle hållas. Där hade precis på dagen utbrutit hotellstrejk så vi fick akut inkvarteras lite överallt. Svenska laget fick bo i en hastigt uppvärmd översnöad campingby! Jag träffade lagledaren Curre Lindström på ishallen, Curre sa på sitt speciella sätt "Hur bor ni? “Bengan” (Gustafsson läkaren) o jag  har så djävla kallt på vårat rum så vi fick öppna kylskåpsdörrn för att få lite värme". Jag själv inkvarterades tillsammans med den Norske domaren Tor Hansen i en gillestuga hemma hos ordf. i  Danska hockeyförbundet. Efter en must med husets innevånare sov vi varje natt i Danska jättebolster. Jag hörde en dag att Tor sa till en norsk spelare att "Carlsson o jag bor så djävla trångt att vi får gå ut när vi skall byta åsikter".. Sant. Bolstren var så höga så att vi aldrig ens såg varandra trots att vi delade dubbelsäng! Man hörde nån som sa godnatt långt bort..Jag dömde sen finalen och fick pris som Bäste Domare under avslutningsfesten. Alla var dock inte imponerad av detta. Sveriges då. enligt rankingen bäste domare och min närmaste kompis Kjell Linds (Gävle) kommentar när jag kom hem efter juniorturneringen var mera balanserad. Juniorturneringarna stod på den tiden inte så högt i kurs.

Nåväl jag kom hem till Forsbacka Nyårsaftonens eftermiddag. Här hade man haft ett makalöst snöfall under 4 dagar. Jag fick ställa bilen långt från huset, vada i kostym och lågskor på Ringvägen med den stora hockeytrunken genom snön! Sen var det bara att sätta igång att skotta! Jag kunde sedan ta mig in i huset till min fru Agneta i 19 tiden på nyårsaftonen. Tur vi inte hade nån fest. 4-Nations Turneringens Bäste Domare somnade/svimmade nämligen 10 över tolv!!

I morgon måndag startar hela 7 hästar från Team Hultman på Solvalla. Vi njuter av och håller tummarna för Ocean Brodde, Diego M Boko, Rescue Unit, Rebellion, Vernin StarlightOne Too Many och Orecchietti! På Annandag Jul är det så dags igen för Sveriges Bäste Travhäst Maharajah att visa upp sig. Om han vinner så vinner även Marres skötare Lisa Skogh priset som "Årets V75 skötare". Jag kan inte tänka mig en rättvisare placering av ett pris! Vi håller alla tummar vi har...Dessutom startar Ruhuna Tea och vi får alltså (om Gud vill) ytterligare en travdag att minnas..

* Gjorde väldigt ont när jag läste att Ina Scot är död efter en skada i sin nya hage. Endast 14 dagar efter Queen L. Hoppas dom får beta tillsammans i Evighetens Hage...

 

Nu önskar jag Er alla och speciellt Alla i Team Hultman som svarat för ett Kanonår, med en God Jul och Ett Gott Nytt År!!

Detta med den bästa Jullåt som gjorts...The Fairytale of Ne York.

http://youtu.be/j9jbdgZidu8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »