Vi har vunnit Prix d´Amerique!

| 2014-01-30 18:59
Rättvisa har skipats! Den Bäste har vunnit!
Rättvisa har skipats! Den Bäste har vunnit!

Forsbacka torsdag efter Prix d´Amerique.

Söndagen den 26 januari 2014 skrevs ytterligare ett kapitel i Sveriges Travhistoria! Efter placeringarna 2-4-0 vann i sitt fjärde försök våran fantastiska Travkejsare Maharajah Prix d´Amerique, världens största och tuffaste travlopp!

Segern berörde inte bara oss Travkompaniare extra mycket, utan när man läser "allt" på nätet och på alla andra ställen (som jag verkligen gjort under flera dagar), så märker man att Marre/Örjan/Lisa/Travkompaniet/Menhammar den här söndagen fick t.o.m. annars hårdnackade tvivlare att erkänna att dom ömsom hoppade i sofforna och ömsom stod en meter framför TV apparaterna och skrek och grät när Marre kopplade greppet!

Några av tvivlarna kastade sig tydligen också till sina tangentbord för att "göra en pudel" på sina favoritsidor. Nu är det bevisat för alla travälskare, det som vi Travkompaniare vetat så länge, nämligen att Maharajah idag är den särklassigt Bästa Travhästen i Europa! När underlag, balans och löpningsförlopp stämmer har han helt enkelt ingen överman! I söndags handlade det om Racerbalans dvs. barfota runt om för första gången sedan Olympiatravet, samt att Världens Bäste Travkusk Örjan Kihlström körde ett av sina allra bästa lopp i karriären!

Vilka härliga TV bilder som kablades ut! Lisa i sin röda dress (som hon fick av arrangörerna för att sättas in i ett färgsystem under ceremonierna), den kolugne Marre och en överlycklig Stefan som knappt har fattat att "pojkdrömmen" just gått i uppfyllelse...

Hur känns det med prisutdelningarna på den kommande Travgalan den 8 februari? Visst, prestationerna det handlar om på galan har ju med 2013 års resultat att göra, men kan juryn till den övriga festutstyrseln sätta på sig ett helstängt huvudlag för att se bort från den första månaden under 2014s fantastiska succé i Paris?! Av någon outgrundlig anledning är inte ens Stefan nominerad till Årets Tränare för 2013 trots en meritlista som sammantaget borde gett honom titeln till o med! Visst, han har inte vunnit Elitloppet, Kriteriet eller Derbyt i år, men de tränare som gjort detta har heller inte vunnit så mycket annat, så på jämnhet och bredd borde Stefan vunnit! Han har ju ändå under 2013 vunnit 13 Större Lopp med 5 olika hästar!!

Man hör och läser om att kanske kanske kan Maharajah komma ifråga om Svenska Dagbladets Bragdmedalj, eller Jerringpriset! Visst, det känns kanske lite långsökt då Travsporten i många sammanhang nämns med spelet som förtecken, och att ingen från Travet vunnit tidigare trots fina prestationer, men om nu denna härliga häst kan ändra på den inställningen? Ja varför inte?

Men Bragdmedaljsjuryn är också oberäknelig på gott och ont, mest uppmärksammade genom tiderna blev man 1959 då Ingemar Johansson blivit Världsmästare i Tungviktsboxning! När han kom tillbaka till Sverige efter matchen kom 20 000 personer till Ullevi för att hylla honom, dagen efter lika många på Gröna Lund, han blev i USA utnämnd till "Sportsman of the year", en titel han som Svensk fortfarande är ensam om, och knappast någon annan "icke Amerikan" har vunnit priset. Men Bragdmedaljen då, vem fick den 1959? Vad kunde varit större än detta? Jo den fick fotbollsspelaren Agne Simonsson för att han gjorde 2 mål på England i en vänskapsmatch! Förmodligen handlade det om att göra ett "politiskt korrekt" beslut av juryn. Proffsboxning ansågs som mycket kontroversiellt på den tiden (likasom i våra dagar). Så vi skall inte förvänta oss någonting...

Däremot har vi väl en solklar Uppfödarbragd i Prix d Amerique i år då mor och dotter som uppfödare lade beslag på första och tredjeplatsen med sina 9 åriga hingstar! Menhammar och Boko i topp således! Inte illa!

 

Länken självklart från i söndags..Titta och njut.. 

http://www.sulkytv.com/video/1165-2014-grand-prix-d-amerique-le-kaleido.html
Happy Trotting
/Flashen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »