OS-tider och med Travet i finsoffan..

| 2014-02-16 21:02
De norska tidningarna är inte nöjda med insatserna i skidspåret.
De norska tidningarna är inte nöjda med insatserna i skidspåret.

Forsbacka exakt 3 veckor efter Det Fantastiska!

Grått och mulet men med lite ljusare morgnar ändå. Dessutom har pippi börjat låta lite annorlunda och framförallt mer. Nu går vi mot en härlig tid, både vi travnördar och andra "normala" människor. Såg faktiskt en talgoxe häromdagen som besökte och kollade noga i tre holkar i samma träd innan han/hon flög vidare. En husesyn inför stundande häckning? Såg kul ut!

Nu har även jag börjat landa så smått efter den häftiga känslostorm som Maharajah/Örjan/Stefan och Lisa rörde upp. Även om jag själv inte var på plats i Paris av olika anledningar, så fick vi trevligt besök ett par dagar efteråt av släktingar som var där. Dom hade med sig presenter i form av Prix d´Amerique halsduk, mössa samt program och flagga! Fina minnen av en Stor Dag! Tänk så snälla människor det finns. Lillemor och Reie heter de båda och Reie är kusin med min fru. Denna Reie har en skaplig träffbild på sportevenemang han sett på plats, eller vad sägs om 1. Ingemar Johanssons VM titel på Yankee Stadium i New York 1959, 2. Queen Ls PdÁ seger. 3 Ina Scots PdÁ seger 4. Maharajahs P´dA seger! Dessutom kan de båda bedöma smakerna på hamburgarna på Hard Rock Café i Chicago, New York och Paris! Bara en sån sak...

 Man kan ju också notera att Marres seger glädjande nog har tagit Travsporten till var mans vardagsrum också, på ett annat sätt än vad som är brukligt efter stora travsegrar.. Man märker att Maharajah berör. "Alla", även folk man inte förväntade sig, har uttalat sig i mediabruset, många har också ringt, mailat och kommenterat Den Stora Framgången! Att Travsporten med hjälp av ovan nämnda har slingrat sig in i de Svenska vardagsrummen är väldigt bra på sikt och ur många aspekter. Det visar att Travet inte bara är spel utan även att det är glädje och STORT med Häst och Människa i symbios. Kanske kan detta i framtiden göra så att Travsporten blir så accepterad bland alla andra sporter så att man t.ex. kan nominera en Travhäst till Svenska Dagbladets Bragdmedalj eller Jerringpriset!?!

Ett bevis på ovan sagda är ju att Travkompaniets Sportchef Stefan är inbjuden som gäst till ett av SVTs mest populära familjeprogram "Gokväll" på torsdag kl. 18,15. Senast något liknande hände var när Frances Bulwark, Sören Nordin och Frances förstfödde Francesdotter var med på scenen i det oerhört populära (fans bara 1 (en) TV kanal också) programmet "Stora Famnen" 1958. TVn hade ju dessutom just slagit igenom och många hade skaffat denna fantastiska uppfinning till sommaren 1958. Anledningen var ju att Fotbolls VM gick i Sverige det året och därmed blev det allra första TV sända sportevenemanget överhuvudtaget! Detta program Stora Famnen med landets populäraste person Lennart Hyland som programledare, sändes alltså på lördagskvällarna på bästa sändningstid och det var inte en katt ute! Jag garanterar att det var folktomt och öde överallt när programmet sändes! Inte en bil inte en människa.

 Hade man ingen egen TV så besökte man någon stackare som hade. Med stackare menar jag att dom som hade TV alltid hade stugan full och frun i huset fick aldrig se något program, eftersom hon hade fullt upp med att servera kaffe och bröd till sina "vänner". På den tiden var de flesta gifta kvinnor hemmafruar och hade alltså på sin lott att sköta marktjänsten och passa upp i hemmet. Detta i en tid när folk var så nyfiken på TV att många tog ledigt från jobbet enbart för att sitta och stirra på testbilden på dagarna. Minns att min egen morfar åkte hem tidigare från jobbet på tisdagarna för att se Andy Pandy (barnprogram)! Han såg allt! På söndagsförmiddagarna såg morfar o mormor Högmässan på TV trots att dom inte besökte en kyrka i onödan annars. En omöjlig tid att beskriva, jag vet..

Nu skall alltså Stefan vara med i Gokväll. Jag tvivlar dock på att Marre kommer att vara med, även om jag är säker på att den kloke och mysige Marre inte på något sätt skulle göra bort sig i intervjusoffan med Stefan!

Annars pågår ju OS för fullt nu och som pensionär missar man inte mycket.. Så otroligt skojigt att det går så bra för Sverige både för tjejerna och killarna med segrar i båda stafetterna t.ex. Inte sedan 1972 har samma nation vunnit både Dam och Herrstafetterna. I curling vinner Svenskarna/Svenskorna sina matcher, och i hockeyn på både dam och herrsidan. Extra skojigt för damhockeyn att man spelat så bra när man fick komma med i OS lite på nåder!! Revansch kallas sånt. Och vi patrioter fäller tårar inför Nationalsång och Flagga! Jag som har halva släkten i Norge får ju en del "förklaringar" till de uteblivna Norska framgångarna i skidspåren. Längdskidåkning är ju en Norsk riksangelägenhet som vi Svenskar har svårt att föreställa oss, så detta (hittills är det väl bäst att ödmjukt säga) Norska Fiasko uppfattas som en unison råsop till hela Norska folket! Att det då är Sverige som dominerar istället tycker Norrmännen (åtminstone mina släktingar) är skojigt.

 I Norge går man hårt åt sina skidåkare i media medan de aktiva skyller på vallteamet och att man har dåliga skidor rakt igenom hela truppen. Talande för denna synpunkt är deras största stjärna Northug som idag sade till Aftonbladet: "till och med Zlatan hade vunnit med de Svenska skidorna".. Ja ja man skall vara ödmjuk i framgång och eftersom vi vet kapaciteten i Peter Northug så skall vi kanske inte yvas förrän 5-milen är över...

Travet då. På Yttersta vintertränar man och bygger nytt stall samtidigt som man renoverar det gamla. Lugnt med starter, men gissa om det prepareras i det tysta! Som sagt nu går vi ännu en vår till mötes med allt vad det innebär av nya bekantskaper på unghästsidan osv.

Jag läste en formidabel artikel häromdagen. Skriven av landets bästa Travskribent, vår egen Annika Lindblom. En  fullödig och komplett sammanfattning över Travkompaniets 2013 skrivet med "glimten i pennan". Gå raka vägen in på hemsidan och läs detta Masterpiece till travläsning.

 

 Nästa vecka har vi V75 tävlingar på Gävletravet! Inga starter från Team Hultman innebär att omgången saknar ordentligt intresse... :-) Förmodligen kommer tävlingarna att avnjutas hemma framför TVn...

 Kolla in detta är ni snälla! Tony Ryttars fina film om Maharajah  My Way

http://youtu.be/nLiaV0XFY3E

 

Ha det fint därute!

/Flashen

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »