In the Afterglow..

| 2014-06-03 22:10
Panne de Moteur vår hjälte! Foto A. Lindblom
Panne de Moteur vår hjälte! Foto A. Lindblom

Forsbacka vid den härliga tiden ett par veckor efter Elitloppet. Vid tiden med utslagna och härligt doftande syrenbuskar, fåglar med ungar i holkarna, vid tiden då man i lugn och ro sammanfattat Elitloppshelgen, kollat alla resultat och analyserat allt på korsan och tvärsan.

Man får också rysningar av välbehag när man tänker på insatsen av vår egen Svarte Panter, Panne de Moteur! Han gick Svenskt Rekord 08,9 som segrare i sitt försök och förhoppningarna var med all rätt, stora i finalen. Tyvärr blev han då skickligt utmanövrerad av Björn Goop bakom Timoko, som visste att han inte fick köra för fort med Timoko, som då kunde bli avslagen av den bakom tassande snyggingen från Yttersta. När Örjan Kihlström och Panne fick fritt spelrum sista 300 metrarna hade alltså Björn Goop fortfarande kräm sparat i Timoko. Trots att Panne gjorde allt i sin makt som vanligt och närmade sig meter efter meter fick han aldrig riktigt "slag" på den duktige Franske världsstjärnan. En kuskseger som jag ser det. Jag hade alltså hellre sett en mindre rutinerad eller "hetare" kusk bakom Timoko, då hade förmodligen Panne de Moteur vunnit Elitloppet! Man får ändå skicka massor av Gratulationer till ALLA i Team Hultman som återigen lyckades! Att vinna Prix d´Amerique och vara 2a i Elitloppet med två olika hästar samma år är en B r a g d!!

Panne de Moteur som jag tycker hamnat lite väl mycket i bakgrunden i all media, där man i och för sig hyllar Timoko och Björn Goop efter förtjänst, jag menar Panne är ju ändå Sveriges i nuläget BÄSTA TRAVHÄST! Han har nu den imponerande raden: 39 starter-19 segrar-11 andraplatser-4 tredjeplatser! Segerprocenten 49 och platsprocenten 87! Han har Svenskt Rekord på 08,9 och nu intjänat 8,2 miljoner. 

Jag vet inte vad Panne skall göra för att övertyga alla om sin storhet? Det var ju t.ex. flera av "experterna" på TV som inte ens trodde han skulle gå till final! Men det är väl bara att konstatera att man inte kan övertyga alla, oavsett vad det gäller. Hos vissa kanske det också gör ont att behöva konstatera att Sveriges 3 bästa Äldre Travhästar står i samma stall och har samma ägare och tränare ..Marre, Panne och Orre kallas dom i vardagslag..Vi andra njuter desto mera.

Min egen rehab. efter hjärtproblemen går enligt schema. Jag går ju på övervakad Gym i Sjukhusets regi och där har man nu börjat lägga på mer vikt både på träningscykeln och på de olika maskinerna. Jag blir trött men har hittills klarat mig från smärtor i bröstet. Peppar, pappar! Ser fram mot att snart kunna köra häst och spela tennis igen..Återgå till normalt liv med andra ord.

I morgon kväll onsdag, repar vi i bandet Sooner Or Later inför vår spelning på CC Puben i Gävle på torsdag. Innan dess, på torsdagens förmiddag tränar jag på sjuhuset igen. Dagen efter, fredag och Nationaldagen är det den traditionella Vårfesten med Gästriklands Ishockeydomreklubb där jag sedan många år innehar den illustra titeln som Hedersordförande! Vi har f.n. två Proffsdomare i gänget (Thomas "Kuben" Andersson och Patrik Sjöberg) och det är alltid skoj att träffas och höra hur säsongen i SHL varit. Eftersom hustrun arbetar, så har jag äran att få tillbringa festkvällen med älskad dotter Angela. Skojigt på många sätt, inte minst då det brukar vara en musikgissning med alldeles för modern musik för undertecknad..Alltså inte så många frågor om Blues, Rock n Roll och Rockabilly..Det får man väl vänta med tills man hamnar på hemmet..Innan dess får man alltså gotta sig åt den musiken på torsdag kväll när vi själva spelar!

På onsdag skall det bli skojigt att se vår lovande treåring Stronghold igen! Vi håller tummarna för att han skall få visa hur bra han är, den här snyggingen.

Med försommarhälsningar

Flashen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »