Kvalitet består...

| 2014-06-19 18:10
Madde Warnebo har jobbat i tio år som framgångsrik hästskötare hos Team Hultman! Foto: Mette Rohbach Bonde.
Madde Warnebo har jobbat i tio år som framgångsrik hästskötare hos Team Hultman! Foto: Mette Rohbach Bonde.

Forsbacka Midsommarveckan. Den Bästa av alla årstider.

Flashen är Glad! Så in i h---te glad. Har aldrig någonsin mått bättre! För er som känner till vad som drabbade mig i Påskhelgen kan jag berätta att "återkomsten" går snabbare än beräknat. När jag skrevs ut från sjukhuset hade jag ett samtal med en kurator och där vi tillsammans drog upp riktlinjerna för "den fysiska" framtiden. Jag fick sätta en rimlig målsättning. För mig var målsättningen självklar, jag ville komma tillbaka till tennisbanan. Jag älskar att spela tennis, en härlig motionsform och något jag pysslat med i över 30 år.

 Efter att jag i Sjukhusets regi tränat (under övervakning) på deras gym 6 gånger med cykling och kört hårt på de olika stationerna och där min PT succesivt ökat motstånden på maskinerna, meddelade en pigg och mycket trevlig hjärtsköterska (sjukgymnast) efter stretchingen och avslappningen till musik att: "jag tycker du jobbar så bra nu Christer så att om du vill så kan du börja spela tennis nu", "men lova mig att du sitter ner och vilar mellan sidbytena och att du värmer upp ordentligt innan".. "Inget slarv Christer" "Och du får inte äta något 3 timmar innan"...Hörde jag en Ängels röst? Drömde jag? Tennis? Jag fick stålsätta mig från att inte kasta mig på henne och ge henne en kram som hon definitivt aldrig skulle glömma och som kanske skulle göra ont i den späda sjukgymnastkroppen...

Jag ringde min tennispolare Urban och meddelade detta härliga besked. Han blev lika glad som jag och redan dagen efter spelade vi. Jag njöt varje sekund. Kände ingen direkt trötthet, bara eufori! Efter matchen njöt jag i duschen extra länge (har någon annan i världen tvålat in sig 27 gånger?), och på hemvägen svängde jag in på Statoil och köpte en korv med bröd..Jag lovar att den smakade himmelskt! Det kanske låter konstigt men när jag tuggat i mig korven tittade jag mig själv i backspegeln inne i bilen och log mot mig själv i ren glädje! Korkat? Egotrippat? Ja kanske både och...eller definitivt kanske de flesta skulle påstå..så gick i alla fall mina tankar på väg hem.

Såg ni V75 tävlingarna från Boden i lördags? Då såg ni säkert när Petter Lundberg med Åge Hornline tryckte utvändigt i 500 meter i 06,5 tempo på Erik Adielssons Knifetown Action. Ingen vill ge sig, det gick prestige i det hela och naturligtvis visste båda kuskarna efter ett tag att båda hästarna var chanslösa. Det hela såg mycket illa ut och man kan ju fundera vad för slags karaktärer såna kuskar besitter? Kanske det bara svartnar för ögonen? Man tänker ju varken på Hästarna, Ägarna eller Tränarna när man slänger allt normalt tänkande överbord på detta sätt.

Efterspelet blev naturligtvis infekterat och Erik Adielsson uttalade sig för Travronden:"det är skillnad på tävling och självmordsförsök" som en känga till den utvändigt tryckande Petter Lundberg. På kvällen gick diskussionen igång på de sociala medierna som t.ex. Twitter där Erik A. är flitig att både skriva och kommentera sina V75 uppsittningar i sin Podcast "V75 med Erik". (Vilket dock måste sägas är ett lysande initiativ av Erik).

Där kunde jag inte låta bli att påminna Erik Adielsson om när han med Smooth Moves överföll våran Jocose (Örjan Kihlström) i Sprintermästaren 2006. Den gången var det Erik Adielsson som tryckte utvändigt ledande Jocose i överljudsfart i flera hundra meter för att sedan ta upp sin i det laget stapplande häst och utgå felfri! Här kan man väl snacka om "självmordsförsök"!? Som ju dessutom lyckades också.. 

Att sedan vår urtappre Jocose ändå var nära att vinna Sprintermästaren trots överfallet var mer eller mindre en bragd! Nu blev han tyvärr avslagen den allra sista biten av Fantasy Broline och Robert Bergh som kunde profitera på händelsen. En mycket tung förlust och verkligt synd om Jocose som var i ett riktigt kanonslag den dagen och naturligtvis var den moraliske segraren i loppet. Erik A. erkände också i lördagskväll på Twitter att han, som han skrev: "körde för länge den gången". Vet dock inte om han hade förträngt detta när han kölhalade Petter Lundberg efter loppet i lördags..

Apropå Jocose så blev hans morfar Ourasi i veckan hyllad och hedrad med en staty av brons i centrala Paris under den gångna veckan! Sedan transporterades den ståtliga stayn till Vincennes där man hade ett jippo modell större! Ourasi var naturligtvis en av Frankrikes allra bästar genom tiderna. Bara en sån sak som att han är den ende som vunnit Prix d´Amerique hela fyra (4) gånger!

Travsport är en mycket speciell sport. En företeelse som är "huggen i sten" är att man har tydliga "perioder" när det går bra, allting lyckas, alla hästar presterar bra samtidigt och så plötsligt kommer perioder när det går mindre bra. Man upplever att man alltid får dåliga startspår, hästarna hamnar på vingel i loppen osv. Det "rätta trycket" i hästarna finns inte där plötsligt. Tränaren och skötarna börjar fundera, det sprids negativa vibrationer i stallet, hästarna (världens känsligaste djur) börjar själva ta åt sig och går ner i humör. Man hamnar i en negativ spiral. Tvärtom istället när det går bra. Hästarna är glada och presterar för att tränaren och skötarna är glada och positiva och så har man den "positiva spiralen". trycket i hästarna finns plötsligt där igen. Man pratar om "stallform". Ett stall i flyt. 

Just nu är det Team Hultmans tur att ha det lite trögare än vanligt. Vi "fartblinda" och bortskämda som är vana att hästarna bara går ut och vinner när dom startar, kan bara konstatera att Team Hultman är mera som "ett vanligt travstall" den här perioden!

Men jag tittade som hastigast på lite siffror för att se hur det såg ut i perioden. Siffrorna visade att det inte alls såg lika dystert ut som man kunde få för sig...se här.

Inkört snitt per start. Stefan Hultman 66 729 kronor. Segerprocent 22%

                        Daniel Redén     22 564 kronor. Seger 24%

                        Timo Nurmos     17 650 kronor. Seger 18%

                        Tarzan M.           12 136 kronor.Seger  9%

Så gott folk, låt oss koppla på smilbanden och inse att "efter regn kommer sol" och konstatera vår fartblindhet...

I USA säger man "Quality Lasts", vilket betyder ungefär Kvalitet Består, och betyder i sin tur att kvalitet alltid lönar sig och står för långsiktig framgång. Precis som det som finns på Menhammar/Yttersta i form av Hästar och Personal samt inte minst Träningsbanorna! Det kan ALDRIG slå fel på sikt, kom ihåg detta!

Apropå Personal så nåddes vi under veckan av beskedet att Madelene Warnebo nu arbetat 10 år hos Team Stefan Hultman! Tänk vad tiden går. Jag minns mycket väl när Madde började. En lågmäld tjej men med en tydlig och fokuserad Kärlek till hästarna. Känslan är också 10 år senare att Madde pratar "hästspråket" kanske tydligare än många andra. Har hon varit häst i ett tidigare liv? Madde har aldrig varit den som med yviga gester och uttryck "tagit plats" i stallet, men ändå trots sin lågmälda framtoning varit den som alla haft som förebild. Madde har utan att själv påpeka det visat alla nyanställda hur man jobbar i Team Hultman. Madde har satt standarden. Madde kan utan tvekan sorteras in i uttrycket "Quality Lasts", och är med det en garant för att framgångarna kommer att återkomma på samma sätt som tidigare..

Madde har naturligtvis haft många kanoner att sköta men jag tror att Lie Detector var hennes första kärlek. En annan häst som Madde hade ett särskilt förhållande till var Manna. Jag minns tydligt hur ledsen Madde var när Manna skulle säljas och lämna stallet. Alla i stallet kände av sorgen. Alla visste... Det var så sorgligt. Manna fick dock ett kärleksfullt hem hos seriöse Kia Wiik i Nordmaling (El Sueco), vilket lindrade Maddes sorg till en del. Efter att Manna dock sedan inte visat de resultat som Kia Wiik hade förväntat sig så gjorde godhjärtade Kia Wiik en sak som för alla som känner till det, måste betraktas som en av de varmaste och mest godhjärtade insatserna branschen känner till. Kia Wiik skänkte Manna till Madde som ridhäst! Manna och Madde är nu åter det oskiljaktiga par alla i stallet älskar att se! Ingen kan undgå att le när man ser Madde i sadeln på sin Älskling! Sagan fick ett lyckligt slut! Stort Tack till godhjärtade Kia Wiik!

 Jag ställer in mig i ledet av beundrare och lyfter på Travkompanikepan för Madde! Att hon klarade körkortet samma vecka gör inte jubileet sämre!

 Nu är det Midsommar i den underbaraste av årstider! Hoppas ni alla får njuta av denna Svenskaste av högtider på ert eget speciella sätt. För mig/oss blir det som traditionen bjuder Ängsblommor i Höganäskrus, Sill och Nubbe, Dans runt Midsommarstången med Älskad dotter och hennes underbara familj!

För oss i Travkompaniet ser vi naturligtvis fram mot Orecchiettis efterlängtade comeback med start i Rättvik Midsommardagen! 

Som sagt Trevlig Midsommar på Er alla!

Flashen 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »