Sensommar och Derbydags..

| 2014-08-31 18:44
Mysige Triton Sund som igår på Eskils. hade sin allra första vinnare i sin allra första kull. 2-åringen XCeed G.T. Foto:Hovan Hovelius.
Mysige Triton Sund som igår på Eskils. hade sin allra första vinnare i sin allra första kull. 2-åringen XCeed G.T. Foto:Hovan Hovelius.

Forsbacka sista söndagen före Svenskt Travderby 2014. Att det är sensommar känns på den något crispiga luften man andas in, när man går till brevlådan på morgnarna..Att det är Derbydags syns på spekulationerna i all möjlig Travmedia.

Sedan sist har jag haft lite "error" i dataöverföringen, därför det något längre avbrottet mellan skriverierna. Ni kanske inte vet hur det känns att upptäcka att 3 timmars research och skriverier, bara försvinner ut i cyberrymden med ett poff, när man trycker på "sänd"? Kvar blir en tomhet som sprider sig sakta i kroppen. Bedövningssprutan sitter instucken i skallen.  Man fattar inget, man provar uppgivet alla möjliga sätt att försöka hitta det man skrivit.  Man tappar all lust att på nytt försöka skriva just det man 3 timmar tidigare varit  hyfsat nöjd med,  haft inspiration till och skickat iväg. Dessutom var klockan redan natt, och allt detta sammantaget gjorde att det dröjde till idag innan jag gör nästa försök..

Sen sist har jag också varit på besök i Änglamarken, dvs. Yttersta/Menhammar. Mysigt som vanligt att träffa och umgås med trevliga människor och fina hästar. Jag körde Quality Questioned och Ponziopilato Stra. Två helt olika typer att köra, men båda härliga och fina individer och trevliga att ha att göra med naturligtvis. Quality Qustioned (kallas Lufsen i stallet), tar genast tag i bettet och håller ett lagom tag, han lufsar på i det tempo som kusken bestämmer. Han är trygg och fin och litar helt på sin kusk.

"Pontus" å andra sidan har väldigt lätt för sig, liksom studsar fram, släpper kaxigt taget om bettet ibland, springer och tittar sig omkring och blir i det läget ofokuserad. Man får påminna honom lite fint om att vi är ute på en skogstur och att det finns en kusk bakom som gärna vill bestämma tempot.. Han leker sig fram på nåt sätt. Självklart blir det annat när han är framför en sulky, då är det ju totalfokus, men han är smart nog att skilja på träning och tävling. Kräver på det viset sin kusk..Jag tycker det är jättekul att köra olika typer av hästar, det har ju blivit några genom åren..

Apropå hästar på Yttersta så såg jag att vår gamle vän Triton Sund hade sin allra första vinnare igår. Hans äldsta avkommor är nu 2 år och nu segrade XCeed GT (hingst) på Eskilstuna. Vi säger stort Grattis till den gamle kämpen med fighterhjärtat av Guld! Ni minns väl att det var Triton Sund som satte stopp för Commander Crowes långa segerrad,(SM 2009). Triton sprang in drygt 15 miljoner och segrade i massor av storlopp, bl.a.Olympiatravets final och Sundsvall Open Trot. Han startade och vann heat i Maple Leaf Trot i Canada, han startade i Prix d´Amerique, var trots Långdistanskvalitéer tvåa i Elitloppsheat på 09,9 och han är den häst i landet med flest V75 segrar genom tiderna...Så denne XCeed GT har en del att leva upp till, men han har ju börjat helt OK..

Och apropå segrare, Sundsvall Open Trot vanns igår av Menhammaruppfödningen Quid Pro Quo vars moder heter Hostage! Hon är född år 2000 och alltså från samma årskull som Travkompaniets allra första hästar som Hemlock m.fl.

Noterade också att just idag är det 48 år sedan som vi rockbandet Sooner Or Later körde ombord på MS/Saga i Göteborg för vidarebefordran till England och en 5 veckors turné.. 31 augusti 1966. Jag minns det som vore det igår! Den 3 september hade vi första spelningen, Carlton Club i Warrington utanför Manchester (där vi bodde under hela turnén). Kollar tiden för giget, "2 spots. 10,50 to 11,50 and 1,30 to 2,30" står det på lappen. Nu pratar vi alltså kväll o natt på Engelska...Kan tänka mig att vi var ganska trötta när vi bar ner grejorna de tre trapporna ut till bilen på bakgården på natten. Men herregud vi var ju 20 år, vi hade fått chansen att spela i England.. YES!

Keep Swinging..

Flashen

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »