Kyss Carlsson!

| 2014-10-03 19:55
I november kör vi igen! Sooner Or Later på Maxim..
I november kör vi igen! Sooner Or Later på Maxim..

 

Fredag i brytningstider. Brytningstider mellan "Brittsommar" (för det måste vi väl säga att vi haft) och "riktig" höst. Ingen är gladare än undertecknad om detta väder fortsätter, men är det inte lite väl bra för att vara sant?

Bra för alla som hanterar Häst! Nu slipper vi flugor, mygg och såna hemskheter, hagarna är torra och fina och vi kan träna hästarna på bra underlag. Själv "hanterar" jag ju inte häst numera även om jag mentalt längtar efter just detta. Kanske skulle man skaffa en egen häst? När dessa tankar kommer över mig så minns jag dock med smärta att jag förlorade alla mina selar, vagnar och all övrig utrustning i en skandalöst dålig hästaffär där jag inte klandrar någon annan än min egen blåögdhet.. Kyss Carlsson!! Och ordentligt blåst blev jag..och den talangfulla hästen som aldrig fick chansen.  Svart. Vit bläs, 4 vita strumpor men med...nä jag orkar inte ta i det..Tårarna kommer...

 Jag åker heller numera inte så ofta ner till Änglamarken eller Himlajorden (Yttersta/Menhammar) som jag känner att jag borde. När jag väl gör det så känner jag mig upprymd och jag njuter hela tiden av lugnet och harmonin som finns inbyggd i miljön där. De fina hästarna som finns var än man tittar. Känslan av att köra en väl inkörd och fantastiskt välstammad häst. Härligt!! Anledningen stavas väl mest bekvämlighet. Men man bör ju se om sin livskvalité ibland, så jag får väl helt enkelt skärpa till mig! Vad är 22 mil på morgonen :-), OCH trots en del personalförändringar den senaste tiden, så finns ju mina "gamla" vänner kvar...som Stefan Hultman, Annika Lindblom, Tommy Berghagen, Lisa Skogh, Mette, Therese, Jennie och Kjelle Magnusson!! 

Nu "över till ett annat ämne" som det brukar heta.

Jag har under hela mitt liv, nåja men ändå från 16 år ålder skrivit Dagbok! Min absoluta vilja var ju en gång att bli Journalist, närmare bestämt Sportjournalist. Allt såg fint ut ända tills mina föräldrar som en blixt från en klar himmel skiljde sig när jag skulle välja Gymnasieinriktning. Det blev inget av med detta eftersom min mor som varit "hemmafru" under alla år måste börja jobba och jag måste sluta skolan i åttonde klass för att skaffa jobb och bidra till hyran! Jag tyckte att hela mitt liv slogs i kras! Istället för att läsa vidare till journalist (mina bästa betyg var Svenska, Språklära och Engelska), så måste jag börja jobba efter åttan! Mitt allra första jobb blev som Hästskötare hos Rune Palm på Gävletravet. Jag var ju oerhört intresserad av Hästar och Travsport, hade hjälpt till i stallet under all min lediga tid och på tävlingsdagarna under ett par år. Dock ett otroligt lågt betalt jobb (på den tiden handlade det om lärlingslöner) men det enda jag ju ville jobba med. Däremot gnällde Mor ständigt över att det inte blev så mycket hjälp till hyran trots att jag lämnade större delen av min lön till henne.

Efter hand och eftersom jag spelade ishockey (GGIK Gävle) kom Brynäs IF (Åke Andersson) med ett oerhört mycket bättre betalt jobb som jag (eller rättare sagt morsan) nappade på...Mycket bättre betalt och för mig garanti på TV-pucken..Jag hamnade då på kontor vilket var så långt från ett travstall man kunde komma!

Jag slutade alltså (med mycket sorg) hos Rune Palm men höll igång hästträningen såtillvida att jag varje dag efter jobbet på "Gävle Stad" körde min moppe upp till Gävletravet där Team Palm lade en lapp i selkammaren om den häst man ville att jag skulle köra på kvällen! Jag kollade lappen, selade, körde och duschade..Det var en situation som var bra för alla! På så vis fick Palm också fortsättningsvis hjälp i stallet på tävlingsdagarna...

Under den här tiden hade den unge amatörtränaren Hans Ivar Wall två boxar hos Rune Palm. Vi kom till stallet samtidigt. Hans Ivar och jag satt alltså i ur och skur, vinter, snöstorm, snöslask, sol och vår och körde varsin häst, oftast till I14s övningsområde! Vänskap uppstod som naturligtvis består även om vi inte ses så ofta numera.

Jag var också ofta med Hans Ivar när han startade sina hästar t.ex. på Romme, Hagmyren osv.Hans hästar Advokat, Floyd Killer, Attorney Gale osv. vann många lopp med Hans Ivar i vagnen. En fin tid. Efter detta har ju Hans Ivar lyckats med det mesta både inom sin egen uppfödning och sitt tävlande med hästar som Lady Snärt osv., men det började även för hans del när vi körde häst i mörkret på I14s övningsområde 1962.

En annan kul grej är ju att när jag slutade jobba hos Rune Palm (nu pratar vi alltså Gävletränaren Fredrik Palms pappa)är ju att min efterträdare blev en väldigt ung kille som hette Göran Edlund. Göran som sen blev framgångsrik Solvallatränare på 70 och 80-talet med hästar som Don Campfire osv. Första gången Göran Edlund höll i ett par tömmar var med mig i en rochard på Gävletravet. Jag minns också att hästen var Golden Shadow. Golden Shadow e. Golden Bulwark - Miss Chilta var väl Gävletravets bästa snabbloppare men som då gått i pension och tjänstgjorde i aveln. Men behövde röra på sig i rochard för att behålla sin kondis..

En helt annan sak är ju också att vi i 60- talsbandet Sooner Or Later har vårt nästa Gig i en 60-talsgala i november i Gävle. Exakt på samma dag som fjolårets succé!

Eva Cassidy som tyvärr förlorade sin match mot den djävulusiska Cancern blir min Video denna gången..En fantastisk röst tystnade:

 http://youtu.be/NRoBiHzkXrI

 Nu slutar jag "Memory Lane" för den här gången.

Flashen

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »