Lisas Dubbel..

| 2014-10-13 15:54
Lisa månar om sina hästar. Ibland efter en kanonprestation bjuder hon på ett glas Champagne och berättar vad man skriver i fackpressen..Här Marre. Foto:A Lindblom
Lisa månar om sina hästar. Ibland efter en kanonprestation bjuder hon på ett glas Champagne och berättar vad man skriver i fackpressen..Här Marre. Foto:A Lindblom

Forsbacka i regn och rusk. Just hemkommen efter att blivit rånad! Nja inte rent bokstavligt men ändå..Jag har nämligen haft bilen inne på service. Inte ett enda fel på den men herregud vad dyrt det blev ändå! Innan jag blev pansjo hade jag ju tjänstebil i 25 år, behövde aldrig bry mig om vad service och däcksbyten, skatt eller försäkring kostade. Men nu...Det är väl bara att bita ihop. Och pensionärsrabatt hade dom inte, sa den lätt förvånade kundmottagaren..

Till något skojigare då...Har vi skådat "ljuset i tunneln" nu? Sedan sist har ju Team Hultmans starthästar presterat bättre och bättre efter de efterhängsna virusattackerna mot stallet, och nu var det dags för nya segrar!

Det började V75 dagen förra lördagen på Hagmyren med att Diego M Boko (Kenneth Haugstad) var tvåa efter ett mersmakande lopp och fick efter en tapper insats bara stryk av en häst som fått lifta med i draget. Rekordsänkning också av bara farten. 13,2 full väg..

Så i loppet efter kom den första segern på ganska lång tid! Det var allas vår Quality Questioned, och som kallas "Lufsen" i stallet, som frälste oss Travkompaniare genom att på ett snyggt sätt och via den tunga vägen utvändigt ledaren hela sista varvet, bara segla ifrån till slut! En anmärkningsvärt bra prestation och Panne de Moteurs lillebror var riktigt riktigt bra! Bra kört också av Kenneth Haugstad som vikarierade för Örjan Kihlström med den äran.  

De båda ystra 3 åringarna Posterized och Stronghold galopperade sedan bort sig tidigt i sina respektive lopp båda två och i den väl ystre Strongholds fall ändade det med att Sportchefen rekommenderade att "bollarna skall bort", och inte dom i öronen i detta fallet...Vi önskar den mycket kabaple From Above sonen välkommen tillbaka på arenan som valack!

Samma tävlingsdag alltså förra onsdagen kom så åter en härlig seger! Nu var det Venkatesh som för Örjan stod för en snygg uppvisning då han efter att kastats loss 700 kvar fick ryggar att gå i genom sista sväng och avgjorde mycket enkelt! Örjan finåkte med körspöet tryggt vilande mot axeln på känt Örjan manér. Huvan satt också precis på samma plats där Lisa Skogh satte den innan loppet...

Lisa Skogh är Guld värd. Hon selade ju ut båda vinnarna Quality Questioned och Venkatesh så det är skicklige och ödmjuke Lisa som visar vägen med sina passhästar! Nu är det bara för de andra duktiga skötarna att ta efter...Efter att Madde Warnebo slutat i tävlingsstallet och börjat på Stuteriet så är det ju Lisa som jobbat längst och som tar sitt ansvar med att visa hur det skall gå till att skapa vinnare...Ett fint föredöme på alla sätt!

Jag noterade att Solvallatränaren Erik "Busen" Svensson vann lopp häromveckan (Prince Elliot).  Erik som f.n. inte har så många hästar på träningslistan är en av de många slitvargar och doldisar som ofta dyker upp på Travbanorna runt i mellansverige och ibland även på V75 här och där...Erik har vunnit 5 lopp i år och kämpar väl och sliter som de flesta andra mindre tränarna gör. I augusti 2006 var det dock nära att Eriks liv tog slut!

Efter en rutinmässig diskbråcksoperation drabbades Erik av en hjärnblödning vid själva uppvaket! Han hamnade i koma och kämpade under flera dygn för sitt liv! Men med ett sällsynt djävlaranamma och med mycket träning är nu "Busen" i det närmaste återställd. Han har t.ex. bara i år kört 180 lopp!!

Jag har ett speciellt minne från Erik "Busen" Svensson som etsat sig fast. Det var en vanlig onsdagskväll på Solvalla för många år sedan. Vid den tiden var Erik sponsrad av Hammarby IF och körde sålunda i en Hammarbyinspirerad tävlingsdress, den gröna och vita ni vet. Ruggigt och regnigt och det var bara jag och någon till som stod nere vid staketet cirka 300m från mål. Bredvid mig stod en pappa med sin son på c.a.10-12 år. Grabben satt i rullstol. Han hade spasmiska rörelser och jag tyckte synd om honom. Det jag tyckte var lite mysigt ändå var att grabben var helt utstyrd i Hammarby IFs färger. Han hade Bajenmössa och Bajenhalsduk och Bajentröja. Erik Svensson kom så förbi oss i en segerdefilering. När han såg pappan och grabben i rullstolen i Hammarbyutstyrseln vände han hästen på banan och körde tillbaka upp nära staketet, stannade och tog av sig hjälmen (med Hammarbyflaggan) och slängde hjälmen försiktigt i knäet på den överlycklige grabben som inte fick fram ett ord, men plötsligt började att vinka frenetiskt till Erik "Busen" Svensson som vinkade tillbaka. När jag såg Eriks snaggade nacke försvinna bort mot stallbacksinfarten kom det många tankar, men det handlade inte om busar i alla fall..Detta var en av kvällens sista lopp och jag funderade lite över livet på hemvägen..Jag känner inte alls Erik Svensson och jag har heller aldrig berättat detta för honom, men ett fint travminne blev det.

Apropå Sport och Stockholmslag så såg jag att Djurgården mötte Fribourg (Schweiz), i september. DIF vann med 1-0, men det jag tänkte på är att jag i den hallen i Fribourg, hade min tuffaste match någonsin som domare! Jag dömde en 4-nationsturnering mellan Schweiz, Finland, Österrike och DDR. Det här var i december 1982 och jag dömde finalen mellan Schweiz och Österrike. Jag hade ingen aning om att det kunde vara ett sånt hat mellan dessa två nationer, men jag anade ugglor i mossen när Italiensk TV gjorde en intervju en timme innan matchen och påpekade att "ambulanserna brukar gå i skytteltrafik när dessa länder möts i hockey"..Jag trodde dom skämtade men efter matchen startat fick jag se att det inte handlade om något skämt..Jag beslutade mig för att stå upp och "ta allt"!

Herregud, efter 5 minuter av matchen hade jag två matchstraff och 4 st. 10 minutersutvisningar! Bengt "Fisken" Olsson från Leksand var förbundskapten i Schweiz och jag hade en del hjälp från honom, typ att jag skrek : "för fan Fisken släpp inte ut den där 19 nåt mer den här perioden", han är galen! Osv. Vet inte hur många utvisningar det blev totalt, men lagen spelade nästan hela matchen med 3 utespelare var på banan. Utvisningsbåsen var knökfulla hela matchen. Jag som domare fick konstigt nog ingen direkt kritik på banan, varken från lagen eller publiken, dom hade nog med att vråla åt sina slagpåsar i båda lagen. Lagkaptenerna var också nöjda när dom tackade för matchen och Schweiz Ishockeys högste chef och numera IIHF President René Fasel bjöd mig på Champagne på banketten på kvällen som tack för insatsen! En i allra högsta grad konstig match! Alla var alltså nöjda trots att det var så långt från hockey man kunde komma! Mina två Franska linjemän berättade också att matcherna brukade se ut så här, att detta var normalt! Hade denna match gått i Sverige skulle det varit krigsrubriker i tidningarna...Skillnad på olika..

På återhörande

Flashen

Länken idag är en hyllning till Lisa Skogh, ni vet hon passar ju Rolling Stones också! Den här låten heter Wild Horses så jag tyckte den skulle passa..

http://youtu.be/EhVLiHPUOIM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »