I Adventstider...

| 2014-12-01 18:35
Rösta på Örjan i Jerringpriset!
Rösta på Örjan i Jerringpriset!

Forsbacka Måndag 1 December.

Tänk nu har det gått en hel vecka sedan jag vrickade ena foten, en vecka fylld av smärta och umbäranden. Spelade tennis i måndagskväll. Klev snett och foten vek sig inåt under mig! Kunde inte stå på foten och det gjorde helvetiskt ont. Blev hjälpt in till omklädningsrummet av min kompis Urban. Detta I onsdags.

Bibeln säger: Nederstigen till Dödsriket, På 3e dagen Uppstånden osv. I onsdags på tredje dagen skedde så ett under. Mitt på dagen ligger jag på sängen och har så förbannat ont i foten. När jag skulle släppa in eller ut katterna, eller ge dom mat så tog det en evighet att släpa mig fram på golvet i en outhärdlig smärta! Tillbaka i sängen igen såg jag någon/något svischa förbi på gården. Ett Rådjur? Jag svor för mig själv och tänkte att det kanske var "Fisk Expressen" en trevlig kille med bra varor, som kom sista gången innan jul. Hur fan skulle jag klara av att ta mig ur sängen. Jag skulle ju dessutom behöva handla lite fisk till julen också. Skulle dock inte hinna ta mig till ytterdörren innan han tröttnat och gått.

Hör då en glad och älskad röst ropa Pappa!! Och så kommer hon våran Ängel och säger: "skall bara låna skrivaren och skriva ut biljetterna till Häst Showen på fredag på Friends".. Så tittar Angela våran lilla Sjuksyster, in i sovrummet och utbrister "men oj så din fot ser ut pappa, så svullen och ful (jo hon använder faktiskt ordet ful om min blåsvällda fot) får jag se...Sen tar hon på sig Sköterskerollen. Får ett annat röstläge. Nu är det plötsligt allvar. Zorro (katt 17 år) flyr från sängen i ren självbevarelsedrift. "Nej, det här går inte pappa!" Nu får vi åka in med dig till Hälsocentralen! Jag ringer direkt. Du kan ha någon fraktur eller spricka som måste åtgärdas. Hur hade du tänkt med det här förresten? frågar hon (högst relevant) medan hon söker telefonnumret på mobilen. . Nu har vi bytt roller, jag är plötsligt barnet som tvingas lyssna till den äldre och visare..Jag svarade lågmält och i underläge..Jo jag tänkte att jag bara skulle låta dagarna gå och åka till Läkaren på söndag efter spelningen på lördag. Tänk om jag skulle bli inlagd och opererad? Vi fick ju ställa in en spelning när jag måste operera hjärtat i våras. Vi kan ju inte ställa in två spelningar på grund av mig...Vad skall grabbarna tänka?

"Så du skulle ligga här och plågas i flera dagar du då, istället för att söka hjälp?" Ja, nåt sånt hade jag tänkt. Upp o hoppa nu. Först fick jag ett par Alvedon, sen ringde Angela Vårdcentralen. 14,15 fick jag träffa en Doktor. En toppentrevlig kille som palpelerade min fot och som konstaterade att jag inte hade några ledbandsskador, han var dock lite tveksam till ett litet mellanben i foten. Han remitterade mig därför till Röntgen. Kl. 15,30 var vi på Röntgenavdelningen på Sjukhuset. Röntgen visade inga frakturer! Och så efter lite bandagering, utförd av min egen Privata Sjuksyster så mår jag nu prima! Svullnaden har gått ner, och värken är hanterbar! Vad hände?? På natten kunde jag sova för första gången på två dygn..Vilken dotter vi har! Min egen skyddsängel. Att hon heter Angela Maria är ingen tillfällighet tycks det.

Spelningen i lördags gick bra, spelade hårt tejpad och överansträngde den naturligtvis. Adrenalinpåslaget gjorde att jag inte kände nån påtaglig smärta. Idag känns det att jag inte var snäll mot foten i lördags. Men va fan, det ordnar sig..

Trav då?

Sen sist har Commander Crowe vunnit Breeders Crown i USA, bland det absolut största man kan vinna som Travhäst. Nu är det sagt att han gjort sin allra sista start. Den ståtlige fuxen har roat och oroat oss ända sedan han debuterade med seger för åtta år sedan. Det tog sedan nästan två år innan hästen förlorade. Efter 23 raka segrar åkte Commander Crowe dit mot Stefan Hultmans fantastiske Triton Sund i SM på Åby efter en mycket minnesvärd upploppsduell. Segraren Triton Sund hade en viss Örjan Kihlström i vagnen...Vem satt bakom tömmarna på Commander Crowe på Meadowlands då? Jodå samme kille, Världens Bäste Travkusk naturligtvis! Örjan Kihlström som dessutom är nominerad till Årets Jerringpris! Det är inte ofta som Travsporten får kliva in i detta Idrottarnas finrum. Nu håller vi tummarna och ringer som f-n och röstar!

Man diskuterar också i spalterna om vem som skall bli Årets Kusk i Sverige 2014. En kusk som vunnit Världens Största Travlopp Prix d´Amerique, Svenskt Travderby samt USAs Breeders Crown samma år måste bli svårslagen?

Svensk Travsports Konung Maharajah varit på Friends Arena och visat upp sig. Detta skedde på Stockholm International Horse Show i fredags. I ett som vanligt suveränt skrivet reportage av Annika Lindblom (som ni hittar på Första sidan och med rubriken "Maharajah var Kung på Friends Arena")kan ni läsa om hur coolt detta samspelta par Marre & Lisa är.

Jag har också med glädje noterat att Menhammars nya hingstar Jocose, Jaded och nämnde Triton Sund har fina framgångar med sina 2 åringar! Således ur deras allra första kullar. I Svensk Uppfödningslöpnings Final i lördags hade Jocose 2 startande (placeringarna tvåa och sexa), och Triton Sund är pappa till trean i mål!  

Som ni vet så hade ju Travkompaniet en riktig Klang och Jubeldag i Kriteriet 2005. Jaded vann ju och Jocose blev trea. Igår på Örebrotravet kördes ett 2-åringslopp. Segrade gjorde Lady Jo e. Jocose och trea var Metoria e. Jaded. Man kan ta revansch på många sätt!! Det skall bli skojigt att följa de nya Menhammarhingstarna som radar upp sig. Inte minst då Maharajah! Sen har vi ju Jaded, Jocose, One Too Many, Never Again och Triton Sund. Alla framgångsrika tävlingshästar hos Stefan Hultman. Med det blod dessa hingstar representerar känns det som att åka till USA och handla häst med nya oprövade USA hingstar, blir som att "gå över ån efter vatten"..

Nu börjar det synas på starthästarna att det elaka viruset som härjat på Yttersta större delen av året börjar vika.. Hästarna ser verkligen fina ut! Inte minst då våra "Lufsen" och Queasy. Diego M Boko var ju grym att skåda vid V75 segern i Oslo liksom Ponzio Pilato Stra och Rugiada dei Rex

Vi får se fram mot ett Fantastiskt 2015 istället. Skall också som vanligt bli skojigt att se de nya 3-åringarna kliva in i rampljuset! 

Hälsar Flashen

Sofia Karlsson med den fantastiska rösten får föra in oss i Adventsstämning.

http://youtu.be/yXjCQzxuUjE

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »