Maharajah på vägen igen

| 2010-12-16 14:33
"Vi körde i diket med Maharajah i Gävlestarten, och visst var det oroande. Men efter den här segern är det härligt att känna att nu är vi uppe på vägen igen", säger en mycket nöjd Stefan Hultman efter Maharajahs härliga besked på Solvalla igår.
Maharajah var rent ut sagt, fantastiskt fin när han vann Gösta Nordins lopp. Foto: ALN
Maharajah var rent ut sagt, fantastiskt fin när han vann Gösta Nordins lopp. Foto: ALN

Maharajah gjorde igår sin sista start för året och det kunde inte ha slutat bättre!
Före loppet var det många som såg fram emot duellen mellan vår stjärnhäst och årets Elitloppsvinnare, Iceland men så blev det nu inte. Det blev, något vi förstås inte hade något emot, en ren uppvisning av Maharajah!

Uppe på vägen igen 

Redan i värmningen före loppet kunde vi ana att Maharajah skulle göra ett bra lopp. "Marre närmast studsade runt på banan", sa skötaren Lisa efter värmningen.
Loppet blev sedan som alla hade förväntat sig att det skulle bli, Iceland enkelt till spets och Maharajah utvändigt om denne.
Vad skulle hända nu?
Jo, Örjan såg ut att sitta och småsova bakom en tålmodig och väntande Maharajah under första varvet som kördes efter långsamma 1.15,6. Men när startfältet passerat näst sista kurvan, ja då ringde "körklockan" hos Örjan som, utan att det syntes för oss som stod bredvid, gav Maharajah ordern "Ok grabben, nu kör vi"!
Och det gjorde dom, det gick snabbare och snabbare under tiden som ledaren Iceland började se mer och mer plågad ut. Genom sista kurvan jobbade Björn Goop bakom ledaren, på sin häst som inte hade mer att ge den här dagen. Örjan satt däremot helt still och såg mest ut att hålla i sig. In på upploppet var Maharajah först och utökade hela tiden avståendet in mot mål. Örjan slängde för säkerhets skull ett par blickar utåt, men där kom, ingenting.

Maharajah var pigg värre efter lopp och hade inte tid med segerfotografering. Foto: ALN
Maharajah var pigg värre efter lopp och hade inte tid med segerfotografering. Foto: ALN

För pigg för segerfotografering

Den andelsägare som dragit lotten att få representera Maharajah i vinnarcirkeln den här gången var Jane Karlsson. Hon tog med sig väninnan Cilla Rosengård som också är andelsägare, och efter loppet var det två glada och stolta tjejer som fick vara med och fotograferas ihop med vår stjärnhäst. Eller rättare sagt försöka, för Maharajah var alldeles för pigg för att stå still och ville bara fortsätta springa!

Nu är vi på vägen igen!

Stefan var förstås väldigt, väldigt nöjd över Maharajahs prestation;

 - Ja det var förstås jätteskönt att hästen kändes så fin idag. Jag kände redan i värmningen att allt var som det skulle med honom, han kändes helt enkelt fantastiskt fin! Det var skönt att det blev ett lugnt lopp, han var ju inte alls trött i mål. Han fick den genomköraren han så väl behövde och nu skall det bli väldigt spännande att se hur det här loppet för fram honom i form. Iceland var förmodligen inte som bäst i går men vi fick i alla fall ett bra svar på att vår häst är på gång igen, kort sagt nu är vi uppe på vägen igen!, konstaterade Stefan och såg väldigt nöjd ut, väldigt väldigt nöjd!

Vi kan inte låta bli att avsluta med Örjans svar i segerintervjun på frågan om vad som händer om han skulle driva på Maharajah?
"Ja, jag vet faktist inte. Jag har aldrig provat"!!

Idag fattas det bara knappa 70 000 kronor innan Maharajah passerar 10 miljoner i insprungna pengar, och det utan att någonsin blivit driven!
Visst känns det bra?

Resultat; 

SOLVALLA ONSDAG 15 DECEMBER 2010 
Lopp 6. V64-3, V5-5, Tvilling.

Gösta Nordins lopp
5-åriga och äldre. Körsvenskrav kat. 2.
2140 m. Autostart.
Pris: 125.000-62.500-31.500-19.000-12.000-(7.000) kr.
Transportbidrag enligt Rikstotolopp.
Hederspris till segrande hästs ägare.

PlacHästDist(Ev)OddsPlatsTid

1,6  MAHARAJAH
Kihlström Örjan (Hultman Stefan) 5/2140 1,88 1,52 13,9a
2,7  COLOMBIAN NECKTIE
Untersteiner Johan (Walmann Roger) 6/2140 (252) 3,28 14,3a
3,2  BOBTAIL
Lennartsson Per (Johansson Stig H) 2/2140 (429) 4,15 14,3a
4,3  ICELAND
Goop Björn (Melander Stefan) 3/2140 (16)  14,5a
5,1  TEASER ELEGANCE (NL)
Adielsson Erik (Johansson Stig H) 1/2140 (234)  15,0a

0,5  SMASHING KLIPP
Sundberg Hans-Owe 4/2140 (905)  15,0a

Strukna:4 VERDI SUND (feber) 
Tempo:första 500 15.2 (3 Iceland), 1000 15.6 (3 Iceland)
sista 500 13.5

Segermarginal:4 längder
Banförhållande: Lätt bana

Segrare:MAHARAJAH 5 br. h e VIKING KRONOS (IT) - CHILI KHAN e GIANT CHILL (US)
Ägare:Travkompaniets Stall AB (publ), Ekerö
Uppfödare: Menhammar Stuteri AB, Ekerö

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »