Imponerande comeback av Orecchietti

| 2014-06-23 09:07
Orecchietti imponerade stort i sin comeback på midsommardagen.
- Det är absolut värsta sortens häst, en undantagshäst, konstaterade kusken Örjan Kilström.
Orecchietti imponerade i sin comeback på midsommardagen. Foto av THOMAS BLOMQVIST
Orecchietti imponerade i sin comeback på midsommardagen. Foto av THOMAS BLOMQVIST
Travstjärnan Orecchietti gjorde comeback på midsommardagen efter sex månaders skadeupphåll. Stefan Hultmans fyrfaldige miljonär, som vi senast såg vid en V75-seger dagen före julafton, såg löpsugen ut och imponerade stort när han vann Midsommarloppet i Rättvik och 100 000 kronor.
Kusken Örjan Kihlström tog det lugnt från start och hamnade sist utvändigt med Orecchietti. Knappa 1 300 kvar inleddes ett avancemang och varvet kvar var Orecchietti framme utvändigt ledaren Hard Livin. Strax före ingången till sista sväng tryckte Örjan Kihlström till och Orecchietti övertog ledningen på bara ett par steg. Mitt på upploppet såg den sjuårige hingsten lite bekväm ut men när Örjan Kihlström ryckte propparna ur hästens öron så stack han ifrån och vann mycket lätt. Segern var den 18:e i karriären på 36 starter.
- Det är en fantastisk häst helt enkelt, han har varit borta så länge, och det var inget dåligt gäng han mötte, och bara gå runt dem på det här sättet…det är absolut värsta sortens häst, en undantagshäst, sa Örjan Kihlström.
- Kapacitetsmässigt tillhör han de bästa i Sverige, men sedan gäller det att benen ska hålla också. Vi får hoppas på det framöver. Han vann lätt, fortsatte Örjan Kihlström.

Dubbel för Stig H
Midsommardagen i Rättvik bjöd även på fyra fina Breeders' Crown-lopp.
Tränaren Stig H Johansson, kusken Erik Adielsson och tyske ägaren Stall Express kunde räkna in två segrar. I klassen för treåriga ston tog I Do tredje segern i karriären och är därmed fortsatt obesegrad felfri efter fem starter. I klassen för fyraåriga ston imponerande Open Range när hon tog fjärde segern i karriären på sju starter. I båda loppen tog Erik Adielsson ett tidigt initiativ och satt i ledningen efter drygt 500 meter.

Goop hittade luckan invändigt
I klassen för treåriga hingstar/valacker vann favoriten M.T.James efter ledning från start till mål. Åke Linbloms talang inledde karriären med fyra raka segrar som tvååring och nu efter flera positiva insatser som tvåa kom första fullträffaen som treåring.
Klassen för fyraåriga hingstar/valacker bjöd på midsommardagens mest rafflande upplopp och när krutröken skingrats så var det Björn Goop som fick ikläda sig en midsommarkrans och äntra vinnarcirkeln med Reckless.
Favoriten Sauveur såg länge ut som vinnare i loppet men redan i sista kurvan kastade han in handduken och jätteskrällen Love Younathan tog över. In på upploppet kopplade dock Västerbo Fantast greppet med Carelin och West Side story i slagläge. Då hittade plötsligt Björn Goop luckan invändigt och Reckless kunde störtdyka till segern.

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »