Skadan stoppar stjärnan i Olympiatravet

| 2015-04-16 08:35

Skada stoppar Noras Bean i Olympiatravet.
På onsdagseftermiddagen fick tränaren Ulf Stenströmer beskedet han befarat.
- Ultraljud visade att det är hans gamla skada i höger framben som slagits upp. Tyvärr är det värre i år än i fjol. Det känns som han gjort sin sista start, säger Axevallatränaren.

Noras Bean är skadad igen och frågan är om det blir fler starter och segerdefileringar tillsammans med kusken Stefan Söderkvist. Foto av BURT SEEGER

Noras Bean är skadad igen och frågan är om det blir fler starter och segerdefileringar tillsammans med kusken Stefan Söderkvist. Foto av BURT SEEGER

Det var efter segerloppet i gulddivisionen i lördags som Noras Bean direkt efter målgång visade hälta. Nu har den tioårige stjärnhingsten undersökts och det visade sig att det är hästens tidigare skada i kotsenskidan i höger framben som slagits upp igen.
- Jag fick beskedet för en timme sedan. Man kan aldrig säga aldrig med den här fantastiska hästen, men det känns som han gjort sin sista start. Han blir ju inte yngre. Nu är han avelshingst, säger Ulf Stenströmer.
För precis ett år sedan vann Noras Bean uttagningsloppet till Olympiatravet på just Jägersro men blev sedan halt till finalen och fick strykas på tävlingsdagen.
Kretsen kring hästen beslutade då att han gjort sin sista start och stjärnhingsten avtackades officiellt senare på sommaren på hemmabanan Axevalla.
Men Noras Bean ville annorlunda och mot alla odds gjorde han comeback fem månader efter den svåra skadan. Totalt blev det tre segrar på åtta starter och drygt 600 000 kronor intjänat efter comebacken.

Avslutade på nytt rekord
I lördagens segerlopp på Jägersro travade Noras Bean nytt rekord och vann på 1.11,1 över 2 140 meter autostart. Han passerade samtidigt tolv miljoner kronor intjänat och när karriären. 12 035 653 kronor placerar Noras Bean på 28:e plats i den svenska travhistorien, där han i sin sista start passerade Axevallas drottning Fridhems Ambra med 8 756 kronor.
Noras Beans största seger kom i fjol på Vincennes i Paris då han vann världens tuffaste medeldistanslopp Prix de France.
- Han har gjort oss glada många gånger. Nu hoppas jag att han får en ärlig chans i aveln, säger Ulf Stenströmer.
Precis som i fjol missar alltså Noras Bean finalen av Olympiatravet och sportchefen på Åby, Jon Walter Pedersen, har nu ytterligare en lucka att fylla med ett wild card till finalen 25 april där tio hästar gör upp om ett förstapris på 1,5 miljoner kronor.
Följande åtta hästar är klara för final i Olympiatravet: B.B.S.Sugarlight, Digital Ink, El Mago Pellini, Maven, On Track Piraten, Solvato, Support Justice och Voltigeur de Myrt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »