Solvalla 24/4

| 2015-04-20 13:04

På fredag är det dags för ännu ett lunchtrav på Solvalla. Stefan har anmält tre hästar till start i Scotch Whisky, Tobin Kronos och Twinkle Kronos

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Twinkle Kronos (lopp 1) skötte sig i debuten och slutade trea i ett lopp som avslutades ganska snabbt, berättar Tommy Berghagen.

 - Han gick mestadels utvändigt om ledaren och var inte så stort slagen till slut. Han ska ha haft nytta av den genomköraren han fick och ska komma undan för undan.

 - Det ser ut som han möter tufft motstånd och hästen invändigt om honom var riktigt bra vid seger senast. Twinkle har uppträtt stabilt och kan säkert vara med och tampas om en tätplacering igen. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Tobin Kronos (lopp 7) kvalade på ett mycket fint sätt men har efter det varit struken för halsbekymmer, berättar Tommy Berghagen.

 - Allt ser bra ut med honom nu, det är en jättefin treåring på alla sätt och vis. Han uppträdde säkert i kvalet men det är ju alltid lite lurigt med bakspår för en debutant.

 - Utan strul på vägen ska han kunna sluta långt framme men det är alltid svårt att bedöma chanserna bland orutinerade hästar.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Scotch Whisky (lopp 7) fick kvala senast då han galopperat bort sig i tre starter innan det, berättar Tommy Berghagen.

 - Han skötte sig i kvalet utan att pressas nämnvärt. Han är fortfarande valpig av sig och inget pålitligt kort. Det finns visst kunnnade i honom och vi får hoppas det lossnar.

 - Han har fått ett lämpligt läge för att smyga med och det viktigaste för hans del är att han sköter sig. 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »