Världens segerrikaste kusk till Elitloppet

| 2015-04-23 12:58

Elitloppet har gjort klart med ytterligare en profil. Dave Palone, världens segerrikaste kusk, kommer att köra den amerikanska femåringen Wind Of The North.
- Vi på Solvalla ser det som en stor attraktion att han kör i Sveriges största lopp, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Världens segerrikaste kusk, Dave Palone, är klar för Elitloppet. Foto av Foto-Tarzan

Världens segerrikaste kusk, Dave Palone, är klar för Elitloppet. Foto av Foto-Tarzan

Dave Palone, född i Waynesburg, Pennsylvania, är klar för Elitloppet. Detta meddelade Wind Of The Norths tränare Daryl Bier på sin Facebooksida och senare också till harnessracingupdate.com. Till nämnda hemsida berättar Daryl Bier att David Miller varit Wind Of The Norths förstekusk, men att Dave Palone varit första reserv för att köra i Elitloppet.
Solvallas sportchef Markus Myron är nöjd över att världens segerrikaste kusk ansluter till Elitloppet i slutet av maj.
- Det är klart jag är. Han är en stjärna, som jag hoppas vi får se i fler lopp på Solvalla under elitloppshelgen.
Dave Palone har tidigare kört i Sverige. 1998 blev han nia i kuskmatchen Charlie Mills Trot i Romme, som då vanns av Åke Svanstedt.
Den 53-årige amerikanen har under karriären tagit 16 970 segrar och blev i november 2014 världens genom tiderna segerrikaste kusk. Totalt har han kört in 124 183 481 dollar (lite mer än en miljard kronor) i prispengar.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »