V86: Rolex Bigi mot Jubileumspokalen

| 2015-04-30 09:53

Redan i fjol ställdes siktet in på Jubileumspokalen.
Siktet lär inte riktas om efter onsdagens V86-start.
Rolex Bigi visade att han tillhör toppen bland landets femåringar när han spurtade hem Första Jubileumstestet.

Femårige topphästen Rolex Bigi tog hem första Jubileumstestet. Foto av LARS JAKOBSSON

Femårige topphästen Rolex Bigi tog hem första Jubileumstestet. Foto av LARS JAKOBSSON

Första Jubileumstestet hade lockat flera av femåringskullens största namn till Solvalla. Visserligen galopperade Västerbo Loveboat bort sig och årsdebuterande Cool Keeper fick chansen för sent från ledarryggen för att kunna blanda sig i striden. Men det blev ändå ett rafflande lopp där favoritspelade Charrua Forlan kördes till ledningen i en snabb öppning. Där fick han sedan skruva ner tempot till på stället marsch innan det blev åka av på slutrundan. Charrua Forlan tröttnade på upploppet och istället var det Screen Height och Rolex Bigi som gjorde upp den sista biten. Väl understödd av Jorma Kontio drog Rolex Bigi det längsta strået.
- Det är en jättefin häst det här. Han mötte bra hästar och eftersom det hade gått sakta under vägen var det många som hade krafter kvar till slut. Men han blir bättre och bättre och kämpade bra, sa Kontio.
Rolex Bigi gjorde femte starten i Eskilstunatränaren Markus B Svedbergs regi. Fem starter som har resulterat i fyra segrar. I augusti väntar Jubileumspokalen...

Kallblodskungen visade okänd startsnabbhet
Månprinsen A.M
. befäste sin position som Sveriges kallblodskung när han utan att behöva förta sig tog fjärde raka segern från ledningen. Han hade en på pappret enkel uppgift framför sig på Bergsåker och spelades också till V86-omgångens största favorit. Det enda som förvånade en smula var att han visade en tidigare okänd startsnabbhet när han på bara några steg stack till spets från spår fyra bakom startbilen.
- Han var hur fin och stabil som helst. Jag åkte bara till ledningen och hade kunnat köra mycket fortare, sa hästens tränare Gunnar Melander och fortsatte:
- Det här är den bästa häst jag har haft. Jag trodde aldrig att jag skulle få en sån här, han har ju allt!
Härnäst ska Månprinsen A.M. ut i V75 på Umåker. Därefter blir han det stora blågula hoppet mot finnar och norrmän i Elitkampen under elitloppshelgen på Solvalla.

En tiger utan skor
I Scarlet Knights lopp för treåringar mätte några av kullens mest lovande hästar krafterna. Men så mycket till fight blev det inte. Daniel Redéns I'm Just A Sund stack till ledningen och därifrån blev segern överlägsen.
- I dag var det läge att rycka av skorna och sätta på helstängt och då blev han en tiger, sa Daniel Redén.

Svenskt rekord av Geisha Sund
Robert Berghs högkapabla sto Geisha Sund fortsätter att imponera. Den här gången rundade hon fältet från tillägg och tågade undan till seger i ensamt majestät. I mål visade klockorna 1.13,2, vilket är svenskt rekord för ston över 2 640 meter.
- Hon gjorde ett topplopp och vann enkelt. Hade jag kört för det svenska rekordet hade jag kunnat bättra på det ännu mer, sa Robert Bergh.
Övriga V86-lopp vanns av Henrik Svenssons Bella Donna, Svante Ericssons Al's Winnermede och Henrik Larssons Gaia Sund (Jennifer Tillman), innan Jorma Kontio avslutade omgången tillsammans med Timo Nurmos-tränade Seabiscuit. 48 system prickade in samtliga vinnare och utdelningen för åtta rätt landade på 240 787 kronor. Sju rätt gav 1 130 kronor och sex rätt 106 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »