Panne De Moteur känns makalöst fin

| 2015-04-30 11:18

Panne De Moteur har fått mycket tid på sig för att komma tillbaka på tävlingsbanan. Nu börjar han bli färdig för årsdebut och Stefan tycker att hästen känns "Makalöst fin!"

Panne De Moteur ser härligt motiverad och fin ut i träningen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur ser härligt motiverad och fin ut i träningen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur har inte startat sedan förra årets Elitloppsfinal. Han fick först en rejäl pust efter succéinsatserna under Elitloppssöndagen där han bland annat noterade sig, fantastiska 1.08,9 som var en tangering av det absoluta svenska rekordet.
När han så drog igång träningen igen fick han en liten reaktion i ett ben med ny vila till följd.

En lång träningsfylld vinter

Under hösten började "Panne" träna igen men då var det så pass sent att vi istället för att riskera att tävla honom under dåliga banförhållanden, låta honom göra årsbokslut.
Han fick sedan en lång träningsfylld vinter utan någon tidsplan där enda målet var att få honom tillbaka till tävlingsbanan.
Det är ett mål som snart kommer att nås för han är snart redo för årsdebut!

Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Känns makalöst fin

Stefan berättar om Panne De Moteur;

- "Panne" har fått en riktigt rejäl vinterträning och all den tid som han har behövt. Återigen, det är så skönt med Travkompaniet för jag har inte känt mig stressad och "Panne" har verkligen fått chansen. Nu känns han i alla fall rent makalöst fin, berättar Stefan.

Knyta ihop säcken

- Han har fått massor av mängdträning men även ett par lugna träningsjobb inne på Solvalla. Senast förra onsdagen då han faktiskt gick nytt rekord i träning, 1.16,0 över 1 600 meter. Han är och har aldrig varit något träningslejon. Han har i hela sitt liv dolt sin talang i träningen och tidigare så har det aldrig gått snabbare än 1.17.0 i träningen. Det som är kvar för oss nu är att "knyta ihop säcken" och han är klar för start. Jag har tittat på några alternativ men har ännu inte bestämt var årsdebuten blir, avslutar Stefan och håller alla oss fans till Panne De Moteur på halster ett litet tag till.

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »