Quick Fix städade i Finland

| 2015-05-03 09:36

Att det var första gången mot den äldre eliten spelade ingen roll.
Lutfi Kolgjinis relativt orutinerade Quick Fix städade i finska storloppet Prix d'Etain Royal på lördagen.

Quick Fix efter lördagens seger tillsammans med Tuomas Korvenoja och skötaren Malin Andersson. Foto: Ilkka Nisula  Foto av Kanal 75

Quick Fix efter lördagens seger tillsammans med Tuomas Korvenoja och skötaren Malin Andersson. Foto: Ilkka Nisula Foto av Kanal 75

I år har Quick Fix vunnit försök och final i klass ett på V75 och även segrat i bronsdivisionen på V75.
Sexåringen är på väg uppåt men var med sina drygt 800 000 kronor intjänade ändå en av de minst rutinerade hästar i storloppet i Seinäjoki på lördagseftermiddagen.
Tuomas Korvenoja satt bakom och spårade från start till mål med Quick Fix.
Förstaplatsen i Prix d'Etain Royal var värd drygt 564 000 kronor.
- Det var en mycket vältränad och snabb häst - det sa bara pang så var han i ledningen. Sedan behövde jag bara dämpa farten lite lagom för att försvåra för de andra. Men det var aldrig något snack i dag utan det blev mycket lätt. Jag måste tacka Kolgjini på Åby i morgon för att jag fick köra, säger Tuomas Korvenoja i mobiltelefonen på väg hem efter tävlingarna.

Nahar inte som bäst
Quick Fix vann med flera längder på tiden 1.12,7 över 2 100 meter med autostart. Tvåa från ledarens rygg slutade Big Sky Hurricane. Daniel Redéns Traveling Man avslutade till en tredjeplats för gästkuskande Antti Teivainen.
Stor favorit i loppet var Robert Bergh med elitloppsvinnaren Nahar. Visserligen bommade Bergh starten från bakspåret och tappade värdefull mark och fick ett drygt lopp i spåren - men hästen kan heller inte ha som bäst. 700 kvar var hästen trött.
Robert Bergh efter loppet:
- Redan när jag gick med honom varvet kvar kändes det att det var tomt. Det har varit problem varje gång vi rest med honom på slutet och därför åkte vi två dagar innan den här gången. Men det blir sällan lyckat när han övernattat. Jag hade inget lopp planerat efter det här och vet faktiskt inte var Nahar ska starta. Vi får se vad det blir, någon långresa drar vi i alla fall inte iväg på igen, säger Robert Bergh.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »