Umåker 9/5

| 2015-05-03 19:59

Umåker står kommande lördag som värd för V75 och Stall Stefan Hultman har hela sex hästar till start.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Quality Questioned (V75-1) löper jämnt och säkert, den senaste insatsen var inget undantag, berättar Tommy Berghagen.

 

 - Efter ett lopp i rygg på ledaren gick han i mål med sparade krafter utan att få fritt spelrum. Han visade att formen sitter där och allt ser fortsatt bra ut med honom. Tyvärr så kan han denna gång inte utnyttja sin startsnabbhet och han behöver en del tur på vägen för att vara med och slåss om en tätplacering denna gång.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Panne de Moteur (V75-3) gör sin första start efter andraplaceringen i fjolårets Elitlopp, berättar Tommy Berghagen.

 

 - Han slog sig på ett framknä i försöket till Elitloppet och drogs länge med en svullnad av detta. Kommer nu till start väl förberedd inför sin comeback. Han har gått två banjobb inför sin årsdebut och har då gått 19 och 16,5/1600 på ett bra sätt.

 

 - Det är klart att formen inte är på topp i nuläget men han är som sagt var rejält tränad. Man kan inte begära att han ska vinna loppet speciellt från det utgångsläge han fått men en häst av Panne de Moteurs kaliber ska alltid ses med chans.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Sebastian Sund (V75-4) höll godkänt senast även om han inte visade samma toppform som när han vann på 13,6 över full väg, berättar Tommy Berghagen. 

 

 - Hans formkurva ska vara stigande och han har visat att han duger gott i klassen. Det var ett bra tag sedan han var ute i voltstart men det ska nog gå bra. Han drog tyvärr sämsta utgångsläget och behöver mycket klaff på vägen.

 - Nimbus C.D. (V75-6) har fått gott om tid för att förbereda sig inför sin första start i Stefans regi, berättar Tommy Berghagen. 

 

 - Han har ju visat gott kunnande tidigare som finalist i Kriteriet och Derbyt. Han har inför sin comeback gått 16,5/1600 inne på Solvalla på ett trevligt sätt. Hans känns ändå lite svårbedömd inför denna start. Det blir intressant att följa honom men han möter stenhårt motstånd och har fått bakspår, än så länge får han främst ses som ett rysarbud.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Diego M.Boko (V75-7) har pustat ett tag från tävling efter flitigt startande, berättar Tommy Berghagen.

 

 - Han sköter träningen bra och han hanterar den långa distansen. Han trivs bäst med om loppet körs i ett jämnt hårt tempo. Sköter han sig och det klaffar med positionerna kan han sluta långt framme.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Utanför V75-spelet startar Ille Faciet och det gör han i tävlingsdagens andra lopp.

 - Ille Faciet gör sin andra start som valack, berättar Tommy Berghagen.

 - I starten han gjorde i vintras var han nedsatt av svalgbekymmer och kunde inte göra sig själv rättvisa. Han har den senaste månaden varit anmäld ett antal gånger utan att komma med.

 - Han sköter träningen som ha ska och vi får hoppas han kan bättra på sin poängskörd denna gång. Stämmer det med löpningsförloppet ska ha kunna en platschans. 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »