Panne De Moteur i prinsens lopp

| 2015-05-22 19:18

Panne De Moteur har tidigare vunnit Prins Carl Philips lopp på Färjestad. Nu skall han försöka vinna ännu ett lopp med kunglig glans, Prins Daniels lopp.

Återigen får Panne De Moteur starta från ett uselt utgångläge, spår åtta. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Återigen får Panne De Moteur starta från ett uselt utgångläge, spår åtta. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur har minsann ingen tur med sig när det gäller spårlottning. Återigen har han dragit "svarte petter" bland startspåren, åtta. I förra årets spårstatistik kan vi läsa att blott 5 procent av alla vinnare som gjorde det från spår 8 över 1 609 meter. Ser vi så på hur många vinnare det är från samma spår och distans just på Gävletravet, ja då var det ingen som vann 2014!

Till saken hör att det inte körs så många 1609 meters lopp på Gävletravet men ändå, statistiken talar i alla fall inte för vår svarte hingst.

Det blir förstås svårt

För två veckor sedan svarade Panne De Moteur för en riktigt bra årsdebut som han verkar ha tagit på bästa sätt. Under torsdagen körde Stefan sista träningsjobbet före lördagens start och han såg väldigt nöjd ut.
Men när det kommer till "Pannes" chanser på Gävle, låter han nästan lite uppgiven;

- Ja det är ju rent ut sagt skit med spåret! Men det är ju som det är och någon skall ju ha spår åtta men det är ju synd att "Panne" får det varje gång!
Hästen känns ju i alla fall jättefin och har tagit årsdebuten så som jag hade hoppats på. Han fick lite mjölksyra till slut på Umåker men det är inte så konstigt efter att ha varit borta ett helt år från tävlingsbanan. Han skall vara förbättrad inför det här loppet och hade han haft ett bättre startspår hade jag varit mer optimistisk. Över 1609 meter släpper bilen startfältet närmare kurvan vilket gör att åttondespåret är ännu svårare. Nu får vi hoppas på att det löser sig bra under vägen för iss då kan "Panne" förstås vinna loppet i alla fall. Med honom är man aldrig slagen på förhand så det är klart att vi får göra ett försök, avslutar Stefan. 

Travkompaniets officiella ägarrepresentant

De andelsägare som dragit lotten att få vara Panne De Moteur officiella ägarrepresentanter i vinnarcirkeln om han skulle vinna är; Ronnie Lind
Vi önskar ett stort lycka till!

Varmt välkomna till Gävletravet, vi ses!

Här hittar ni startlistan och program till loppet

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »