Maharajah till Elitloppet!

| 2015-05-25 14:48

Nu är det klart:
Maharajah kommer äntligen att få möta Elitloppspubliken på Solvalla på söndag! Klockan 12:20 får alla på plats chansen att hylla allas vår "Marre" tillsammans med Stefan Hultman.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse när vår stjärna tackas av i vinnarcirkeln, säger Annika Lindblom på Travkompaniet

 

Maharajah i selen igen inför söndagens avtackning på Solvalla. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajah i selen igen inför söndagens avtackning på Solvalla. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajah hade en enastående tävlingskarriär med 23, 5 miljoner i insprungna pengar och 31 segrar. Den största kom ifjol: segern i Prix d´Amerique.

 Men i Elitloppet startade aldrig Maharajah.
- Det är därför extra roligt att alla som älskar trav får hedra honom här på banan just under Elitloppsdagen, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

 Maharajah var en av förhandsfavoriterna 2013, men tränaren Stefan Hultman tvingades stryka hästen bara dagar före Elitloppet.
- Vi var i valet och kvalet om Marre skulle starta. Men vi tog det säkra före det osäkra. Med facit i hand var det rätt beslut. Han hade aldrig vunnit Prix d´Ameriique annars. Så det kommer bli väldigt känslosamt för oss alla när Maharajah tackas av på Solvalla, säger Annika Lindblom.

Efter att ha defilerat förbi publiken med tränaren Stefan Hultman kommer Maharajah lägga tävlingsskorna på hyllan i vinnarcirkeln och fortsätta verka som avelshingst på Menhammars Stuteri.

 

Fakta: Maharajah

 

Nationalitet (ägare): Svensk (Stall Travkompaniet)

Kön: hingst.

Ålder: 10 år e Viking Kronos – Chili Khan

Startprissumma: 23,5 miljoner kronor.

Rekord: 10.3 (medeldistans)

 

Stora segrar i urval: Kriteriet, Derbyt, Europaderbyt, C.L Müllers Memorial, Prix de Paris, Olympiatravet, Prix d´Amerique.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »