Solvalla 6/7

| 2015-06-30 15:50

Solvalla kör V64 kommande måndag. Stefan har anmält hela fem hästar till start och lika många till kvallopp. Anmälda till kval är Faust Boko, Finn Boko, Tentacles, Test Pilot samt Rolling Stones.

 - Först ut till start från stallet denna tävlingsdag är Finn Boko i det första loppet, berättar Tommy Berghagen.

 - Det är en välväxt treåring som kommit mycket bra de senaste månaderna. Han uppträdde snyggt och fint i kvalet utan att han pressades nämnvärt. Han verkar att ha bra inställning till sitt arbete och klarade det snäva femtespåret han också har nu på ett bra sätt.

 - Det var i och för sig inga springspårshästar med då och är alltid lite lurigt med snäva startspår för orutinerade hästar. Vi hoppas han går iväg lika fint nu och i ett felfritt lopp kan han säkert sluta långt framme.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Trudilutt (lopp 2) var klart positiv senast då han slutade tvåa på en mycket fin tid, berättar Tommy Berghagen.

 - Han skötte sig snyggt och fint då och det känns som han lär sig allt mer. Även han har fått ett snävt femtespår men han har klarat startmomentet hittills även om han öppnat försiktigt från fjärde- och femtespår.

 - Det är flera hästar med i loppet som gjort bra resultat men det känns ändå som Trudilutt kan sluta i den främre träffen felfri. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Trot Kronos (lopp 7) fick gå ett stenhårt första varv senast utvändigt om häst och han var tidigt slagen, berättar Tommy Berghagen.

 - Allt har sett bra ut med honom efteråt och han har fått ett bra utgångsläge den här gången. Han ska kunna få en bättre resa nu och även om det är många bra hästar med i loppet ska han kunna ta en vettig placering med klaff. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Idol Tooma (lopp 9) var väl bara ok senast efter att ha tappat en del fart när han rundade en galopperande häst i sista sväng, berättar Tommy Berghagen.

 - Det hade då gått en dryg månad mellan startena och han ska säkert vara vassare nu. Från ett bra utgångsläge får vi hoppas han kan smyga åt sig en skaplig slant. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

- Tobin Kronos (lopp 9) var ute i E3-finalen i lördags och slutade femma efter ha gått ute i tredjespår sista 600, berättar Tommy Berghagen.

 - Det blev en rejäl tempoökning mitt på sista långsidan i ett par, tre hundra meter då han gick med i rygg till en början med. Tobin blev kvar i tredjespår utan rygg och höll sedan sin fart upploppet ned.

 - Han ser ut att ha tagit loppet på ett bra sätt och det ska ha givit honom en del hårdhet. Han har nu fått ett trist utgångsläge och behöver en del tur på vägen. Han möter också några tuffa motståndare och det känns som han främst är ett outsiderbud denna gång med klaff på vägen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »