V86: "Det är en superhäst"

| 2015-07-02 08:27

Daniel Redén kan andas ut. Älsklingshästen Delicious U.S. är tillbaka. I händerna på Örjan Kihlström lekte hon hem Bergslagsloppet i Lindesberg på onsdagskvällen.
- Jag ska bygga ett rum åt henne i mitt hus, så mycket tycker jag om henne, sade Daniel Redén.

Daniel Redéns Delicious U.S. hade uppvisning i Bergslagsloppet tillsammans med Örjan Kihlström. Foto: Martin Langels/ALN Foto av Kanal 75

Daniel Redéns Delicious U.S. hade uppvisning i Bergslagsloppet tillsammans med Örjan Kihlström. Foto: Martin Langels/ALN Foto av Kanal 75

Loppet föll Delicious U.S. verkligen i smaken. Värste konkurrenten på förhand Corky fick öppna stenhårt för att behålla ledningen mot Democrat. Örjan Kihlström förhastade sig inte och tog det lite piano från början. På sista långsidan vred Örjan på och då flög Daniel Redéns sto fram och övertog ledningen 500 meter före mål. Resten var ren defilering och Delicious U.S. var helt överlägsen på 1.10,2a/1640 meter.
- Det är en superhäst. Jag har beundrat henne vid från sidan och det var riktigt roligt att får köra henne, sade Örjan Kihlström.

Visade fighterhjärta
Imponerade gjorde också Peter Cederins Village Surprise, för dagen med Erik Adielsson i sulkyn. Twigs U.Canfly stack direkt till ledningen och fick Village Surprise utvändigt. I sista sväng såg ledaren oslagbar ut, men Village Surprise plockade fram fighterhjärtat och sluggade ner Twigs U.Canfly kort före mål.
- Jag petade på henne 400 kvar och fick det svar jag ville och 200 kvar var jag ganska säker på seger, sade Erik Adielsson.

Mot V75
Framgångarna fortsätter för Carl Johan Jepson. Bakom Pär Hedbergs Jonathan Palema körde han vaket till ledningen efter 500 meter. Staro Fendi kom fram utvändigt varvet före mål och i sista sväng fick ledaren ordentlig massage. Det stod och vägde hela upploppet ner och kort före mål dök också Red Team Rex upp och hann sånär fram till segern.
- Jag var nästan 100 på att jag förlorade och det här var bonus, sade Carl Johan Jepson.
Magnus Jakobssons Global Patriot är svår att komma till tals med när han går felfritt. Via en stark avslutning sista 700 meterna tog han tredje raka segern.
- Nu siktar vi mot V75 på Årjäng, sade Magnus Jakobsson.

I övrigt noterade vi att...
...Zenit Brick och Othello C.D. bjöd på en härlig duell i V86-inledningen. Jorma Kontio körde till ledningen med Zenit Brick och det var avgörande för loppet. Othello C.D. slet berömvärt utvändigt och bägge förtjänar plus i kanten.
...Ulf Ohlsson skickade storfavoriten Princess Of Love till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Det såg ut att finnas gott om krafter kvar och Bo Westergårds femåriga sto har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet.
...Favoriten i V86-3 Standard Ribb var oregerlig och Björn Goop valde att plocka bort hästen ur loppet. Det öppnade upp för You To Lovely och Lars-Åke Söderholm som avslutade bäst i ett galoppfyllt lopp.
...Claes Sjöström bjöd på en skräll tillsammans med Tequila Palema. Storfavoriten Titan Lavec såg ut att ha loppet i sin hand i ledningen, men gav upp helt 500 meter kvar. Tequila Palema speedade till ledningen i sista sväng och höll undan till en säker seger.
Åtta rätt på V86-spelet delade ut 6 354 kronor. Sju rätt betalade och 42 kronor och sexrättspotten fryser inne till nästa vecka då V86-jackpot väntar på Visby.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »