Inför V75/lördag: "Siktar på Derbyt"

| 2015-07-03 08:06

Svante Ericsson har stora drömmmar med Al's Winnermede.
Fyraåringen har inlett året starkt och nu tar solvallatränaren sikte mot Derbyt.
- Ett steg på vägen dit kan en V75-seger i Halmstad på lördag vara, säger Svante Ericsson.

Al's Winnermede har tagit tre segrar på fyra starter i år. Tränaren Svante Ericsson siktar på Derbyt framöver. Foto av LARS JAKOBSSON

Al's Winnermede har tagit tre segrar på fyra starter i år. Tränaren Svante Ericsson siktar på Derbyt framöver. Foto av LARS JAKOBSSON

Svante är landets yngsta proffstränare. Han plockade ut sin licens redan som 21-åring och har varit proffs i drygt ett år.
- Jag skötte det mesta innan jag tog ut licensen och då tyckte jag att det var lika bra att prova innan man skaffar familj. Går det åt skogen har jag ju tid på mig att göra något annat, säger Svante.
I stallet finns för dagen tio hästar och tanken är att utöka framöver.
- Jag skulle vilja ha runt 15 stycken för då kan jag ha en anställd och få lite avlastning. Jag har lite på gång och framåt vintern hoppas jag att det ska gå i lås.


Tagit ett kliv till
Stallets stjärna för dagen är Al's Winnermede (V75-1) som vunnit tre segrar på årets fyra starter.
- Det är en drömhäst. Han är helt okomplicerad. Han gillar att träna hårt och det är inte några dyra veterinärräkningar heller eftersom han är hållbar.
Att Al's Winnermede duger mot dom bästa i kullen visade han förra året vid segern i Norrlands 3-åringselit med 200 000 kronor till vinnaren.
- Hästen har tagit ett kliv till i år och haft krafter kvar vid segrarna. Jag tycker att han har alla ingredienser en bra häst ska ha och siktar på Derbyt. Det finns utveckling kvar och jag har ju inte ryckt skorna ännu.
På lördag möter Al's Winnermede äldre och lite mer härdade konkurrenter, men det oroar inte Svante.
- Det tror jag inte spelar så stor roll. Han är ganska snabb i voltstart och kommer vi bara vettigt iväg är det bara att tuta och köra. Visst är det ett tufft lopp, men jag tror på en jättebra chans och Al's Winnermede är ett givet streck tycker jag, avslutar Svante.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »