Solvalla 24/7

| 2015-07-20 12:53

Solvalla kör lunchtrav på fredag och Stall Stefan Hultman har tre hästar anmälda till start.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Trudilutt (lopp 4) var stökig i volten i fredags på Bollnäs och Örjan valde att åka hem med honom, berättar Tommy Berghagen.

 - Han var själv på springspår då och vi hoppas att han sköter sig nu när han har hästar med sig hela vägen i volten. I senaste starten galopperade ute i tredjespår ungefär 500 meter kvar i en snabb tempoväxling. Han har än så länge styrkan som sitt vapen och trivs bättre med ett jämnare tempo.

 - Det ser på papperet ut att vara flera fina hästar i loppet. Sköter sig Trudilutt och det klaffar på vägen med tempo och positioner kan han sluta i den främre träffen.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Stronghold (lopp 7) skötte sig bra i montékvalet och nu är det dags för tävlingsdebut i disciplinen, berättar Tommy Berghagen.

 - Han besitter god kapacitet men han agerat spänt i tävling och har mer i sig än vad han fått visa. Vi får hoppas att han blommar ut under sadel och det blir spännande att följa. Några av hästarna i loppet har tävlat under sadel flertalet gånger. Vi får se Stronghold som ett litet rysarbud i hans montédebut och viktigaste är att han fungerar som han ska. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Mr Big Sox (lopp 9) är en fin treåring som än så länge är väldigt valpig och opolerad, berättar Tommy Berghagen.

 - Efter en trevande start galopperade han bort sig på väg i i första sväng i debuten. Han har bra kapacitet men är inte att lita på i nuläget. Han har dessutom fått ett svårt utgångsläge och vi hoppas främst på att han sköter sig och skaffar sig en del välbehövlig rutin.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »