Inför V75: Ingen het men flera med segerchans

| 2015-07-31 21:42

Sommartravets final stundar på Rättvikstravet i Dalarna.
Det är dags att kora sommarens bästa häst på V75.
Robert Bergh selar ut flera spännande hästar under lördagen varav två i nämnda lopp.
- Jag funderade länge när startlistorna kom i söndags, vilken häst jag skulle köra så man kan säga att de har jämngoda segerchanser på förhand, säger Robert Bergh.

Robert Bergh har inget jättehet segerchans på Rättvik men chansen att han ska få besöka vinnarcirkeln under lördagen är ändå god. Foto av LARS JAKOBSSON

Robert Bergh har inget jättehet segerchans på Rättvik men chansen att han ska få besöka vinnarcirkeln under lördagen är ändå god. Foto av LARS JAKOBSSON

En genomgång av Robert Berghs hästar är ju alltid intressant för de som ska spela V75, men i den inledande V75-avdelningen på Rättvik så får nog Robert finna sig i att spela en biroll.
- Favoriten Nimbus C.D. har imponerat på mig och blir svår att slå. Min häst Bandit Hornline har varit fin på slutet och är i bra form. Han är ganska snabb ut och jag siktar på att hitta favoritens rygg. Jag hoppas på en fin placering men han får svårt att vinna.
Vidare till den andra V75-avdelningen och inte heller här ser Bergh ut att bli favorit, men här kommer han med intressant information.
- Digital Control har varit ojämn och väldigt beroende av bra banunderlag tidigare. Nu känns han riktigt bra för dagen och han har mött riktiga kulltoppar i de två senaste starterna. Jag kommer att ladda för ledningen och blir förvånad om någon tar en längd på honom från start. Når vi ledningen så kommer jag att köra där och jag tror att hästen är bra nog att vinna. Jag sätter på ett halvstängt huvudlag och testar urryckare för första gången så det kan bli riktigt intressant.
- Prima Eagle har jag också med i samma lopp och hon har varit jämn och fin i rätt tuffa lopp på slutet. Hon har varit struken efter senaste starten men hon tränar bra nu. Den här gången är hon dock bortlottad, menar Robert Bergh.

Taggad för dagen
I Gulddivision (V75-3) selar stall Bergh ut hockeytvillingarnas Sedins häst Ed You.
- Ed You har vi trimmat på lite extra där hemma på slutet och han känns riktigt laddad och fin. Jag är lite missnöjd med läget, då det finns risk att blir hängande utvändigt från början. Om det löser sig så är han såklart ett vinstbud och eftersom han känns så taggad för dagen så ska han streckas, meddelar Bergh.
Den fjärde avdelningen på V75 är lägsta klassen och dessutom körs den över lång distans, vilket brukar öppna för skrällar. Robert Bergh kör Adrians Girl, som varit ute i hårda kval till Stochampionatet och Breeder´s Crown i de senaste starterna.
- Hon är lite ojämn i sina prestationer, men möter lättare motstånd denna gång. Distansen klarar hon och i jobben där hemma har hon varit bra. Man kan inte helt räkna bort henne, menar Bergh.

Bäst när han är med där framme direkt
V75-5 är ett kallblodslopp och i skrivande stund är Bergh favorit med Lesja Kongen.
- Läget är bra för han trivs bäst när han är med i den främre träffen. Ledningen eller rygg på ledaren vore bra loppscenarion. I det senast loppet hängde han i kön och då kände jag heller inget drag i honom. Nu kommer jag att ladda upp honom innan start och visst ska han räknas med segerchans, menar Robert.

Jättesvårt att skilja på stallets hästar
V75-7 är inte bara sista avdelningen på Rättviks omgång, utan också Sommartravets final med 300 000 kronor till vinnaren. Robert Bergh har med två hästar och det var inte så lätt att välja vilken av dem han skulle köra själv.
- Jag funderade länge när startlistorna kom, vilken häst jag skulle köra så man kan säga att de har jämngoda segerchanser på förhand. Part Nan Angelen har tränat förbättrat de sista veckorna och börjar komma i riktig form. Jag valde till slut att köra Global Money som har härdats mot tuffa hästar i de senaste starterna. Han har varit bra när han har tävlat barfota på slutet och jag planerar att köra så även denna gång. Totalt sett har jag svårt att lyfta fram den bästa segerchansen på V75, men det är några stycken som ska räknas med segerchans, avslutar Bergh.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »