Nu var det Kontios tur i Kungstravet

| 2015-08-03 08:34

Jorma Kontio vann under söndagen Finlands största travlopp, Kungstravet, tillsammans med Jokivarren Kunkku.
Det var första gången som den flygande finländaren vann detta storlopp med drygt 750 000 kronor i förstapris.

Jorma Kontio vinner med sin häst Jokivarren Kunkku i Kungstravet. Foto: Ilkka Nisula  Foto av Kanal 75

Jorma Kontio vinner med sin häst Jokivarren Kunkku i Kungstravet. Foto: Ilkka Nisula Foto av Kanal 75

Jorma Kontio passerar när som helst 10 000 segrar i karriären och slog alltså till i hemlandets största lopp för första gången.
- Det känns verkligen jättekul att vinna Kungstravet och jag värderar denna seger som en av de största i min karriär, berättade Jorma efter triumfen
Jokivarren Kunkku var helt överlägsen i årets upplaga av Kungstravet, som kördes i Joensuu. Tillsammans med Jorma Kontio vann hästen alla tre deltävlingarna, som kördes under helgen inför storpublik lördag och söndag.
- Det var väldigt bra inramning med all publik och totalt sett kom det 46 000 åskådare på de två tävlingsdagarna. Nu stannar jag kvar i Finland i kväll och går ut och äter något gott med några kompisar, avslutade en mycket glad Jorma Kontio.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »