Panne De Moteur tackar för i år

| 2015-08-25 14:02

Panne De Moteur fick sommarlov efter Norrbottens Stora pris där han var en ynka noslängd från segern. Nu tackar den svarte vackre hingsten för i år för det blir inga fler starter för honom under 2015.

Panne De Moteur har gjort sitt för i år. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur har gjort sitt för i år. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

I mitten av juni blev Panne De Moteur tvåa i Norrbottens stora pris, endast en ynka noslängd från segern. Det var väldigt synd för det blev den svarte hingstens sista start för i år, Stefan Hultman berättar mer;

- "Panne" var inte bra efter loppet i Boden och efter de skadeproblem han har haft tog vi det säkra före det osäkra och gav honom några veckors sommarlov. Tyvärr kan vi nu konstatera att den gamla ligamentskadan som han fick problem med förra året, har gjort sig påmind igen och då finns det inget annat att göra än att ställa av honom några månader. Det är förstås väldigt tråkigt och jag trodde att han skulle få ett fint år, men det är verkligheten vi lever i och återigen får vi en påminnelse om att det inte är några maskiner vi har att göra med. "Panne" har mycket kvar att uträtta på tävlingsbanan, han är en helt enastående häst som är en ren fröjd att ha i stallet. Han är så otroligt positivt och glad, älskar att träna och tävla, gör alltid allt vad han kan och lite till så det är klart att det är väldigt tråkigt när han inte kan tävla.
Men som sagt, det är som det är och det är bara att bita i det sura äpplet och ställa av honom för i år. Nu skall han först åka upp till stuteriet för att tappas på sperma som skall frysas in inför nästa avelssäsong. Förhoppningsvis ser han bra ut i benet igen om några veckor men det blir ändå för ont om tid för att få igång honom för tävling i år. Han är alldeles för fin att tävla under vintern och även om det fortfarande bara är i slutet av augusti, så han får ladda om mot nästa år, avslutar Stefan.

Det blir mycket lek i hagen för Panne De Moteur. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Det blir mycket lek i hagen för Panne De Moteur. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Därmed blev det endast tre starter för Panne De Moteur i år som resulterade i ett andrapris, ett tredjepris och en sjättplats.
Han hann aldrig komma i full tävlingsform i de starter han gjorde innan den gamla skadan nu dessvärre stoppat honom.
Totalt sprang han i de tre starterna in 462 000 kronor och som snabbast travade han 1.09,9.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »