V75: Himmelsblått och derbykavaj

| 2015-08-26 08:09

Klädd i himmelsblått och gul derbykavaj.
Det var skåningarnas kväll i Malmö.
- Det är rätt overkligt. Jag har två hästar i derbyt och Malmö slår Celtic med 2-0, sa Jägersrotränaren Lars I Nilsson.

Skåningen Lars I Nilsson jublar efter att han kvalat in två finalister till Svenskt Travderby samtidigt som favoritlaget Malmö FF tog sig till Champions League. Foto av Thomas Blomqvist

Skåningen Lars I Nilsson jublar efter att han kvalat in två finalister till Svenskt Travderby samtidigt som favoritlaget Malmö FF tog sig till Champions League. Foto av Thomas Blomqvist

Samtidigt som Malmö FF säkrade en plats i Champions League hemma på Swedbank Stadium bjöd Jägersro på travsport av högsta klass bara fem kilometer österut.
Och precis som på fotbollsplan var det "himmalaget" som dominerade på travbanan.
Tre av sex uttagningslopp vanns av Jägersrotränade hästar. Lars I Nilsson var kvällens kung och kunde räkna in två segrar. Först sänkte From Dust To Dawn kullettan All Dente på styrka i V75-1 och sedan spurtade Flex Lane hem V75-4 på lätta ben.
- Det är rätt overkligt, att jag har två hästar i derbyt. Det är stort för mig. Trav är underbart. Vi har siktat hit hela året. Nu är vi här, det är helt sjukt, sa tränaren Lars I Nilsson.
Hur firar du det här?
- Det hade varit häftigt att åka in och fira med fotbollspubliken på Gustav Adolfs torg, men det är jobbdag i morgon. Kanske får vi anledning att fira efter derbyt om tolv dagar istället.

Torrt spurtkrut
En hemmaseger blev det även i V75-3 där Västerbo Eclair avgjorde med torrt spurtkrut över upploppet när orken samtidigt tröt för favoriten Emmett Brown som tog över ledningen i ett speedryck på väg in i den sista svängen.
- Han har varit en favorit sedan jag såg honom som liten. Man behöver bara släppa ut honom i hagen så ser man att det är en bra häst. Jag är inte förvånad att han vinner ett uttagningslopp till derbyt, sa segerkusken Joakim Lövgren.
En fjärde hemmahäst som knep en finalplats i derbyt var Lutfi Kolgjinis Orakel Face som blev tvåa i V75-2 bakom kvalens stora skräll, 21-oddsaren Serious Try som tränas av Bergsåkers Henrik Svensson.

Dramtik i slutsvängen
V75-6 bjöd på stor dramatik där det var hästar i fem spår in i slutsvängen där favoriten Cash Gamble galopperade i slagläge i trängseln. Då tog Carabinieri chansen och Peter Untersteiners häst flög lågt över upploppet när han fångade in ledaren Enrico di Quattro.
- Det är små grejer som avgör loppen. Jag hade tur som fick luckan när Cash Gamble galopperade, sa Peter Untersteiner.
V75-7 var det sista uttagningsloppet till derbyt och det blev dubbelt Bergsåker. Svante Båth-tränade Conlight Ås avgjorde säkert från tredje utvändigt tillsammans med Erik Adielsson och vann före Global Revenge.

Tre finalister för Linderoth
Ett av V75-loppen var uttagningslopp till Derbystoet V75-5 och publiken bjöds på en härlig upploppsduell mellan två toppston där ingen vill ge sig. Till slut var Olympia Gold starkast och vann före tidigare obesegrade Nancy America.
Per Linderoth tränar vinnaren och han kvalade även in Oklahoma Broline och Maya Gold till finalen som avgörs 6 september.
Sju rätt på V75 gav 398 202 kronor. Sex rätt betalade 2 453 kronor och fem rätt 188 kronor.

Startlista
Svenskt Travderby 2015
2 640 meter autostart
1. Serious Try (Henrik Svensson)
2. Carabinieri (Peter Untersteiner)
3. Västerbo Eclair (Joakim Lövgren)
4. From Dust To Dawn (Lars I Nilsson)
5. Conlight Ås (Svante Båth)
6. Enrico di Quattro (Petri Puro)
7. Al Dente (Catarina Lundström)
8. Global Revenge (Markus Pihlström)
9. Flex Lane (Lars I Nilsson)
10. Orakel Face (Lutfi Kolgjini)
11. Emmett Brown (Stig H Johansson)
12. Orion Tilly (Peter Untersteiner)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Startlista
Derbystoet 2015
2 140 meter autostart
1. Evelina Palema (Pär Hedberg)
2. Empress Brodda (Christoffer Eriksson)
3. Diamond River (Ola Samuelsson)
4. Olympia Gold (Per Linderoth)
5. Oklahoma Broline (Per Linderoth)
6. Nancy America (Flemming Jensen)
7. Donna Lyjam (Yvonne Sahr-Throgen)
8. Olympia Tilly (Heikki Pekkala)
9. Evin Boko (Timo Nurmos)
10. Maya Gold (Per Linderoth)
11.Emotion Boshoeve (Peter Untersteiner)
12. Centerline (Robert Bergh)
Förstapris: 1 000 000 kronor

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »