V86: Kihlström låter resultaten tala

| 2015-08-27 09:24

En fåordig idrottsman som låter resultaten tala.
En travets Ingemar Stenmark.
Örjan Kihlström är överlägsen på Solvalla och på onsdagen blev det fyra segrar och full pott i två av kvällens mest penningstinna lopp.

Dubbla storlopp och fyra segrar totalt. Örjan Kihlström hade en bra kväll på hemmabanan. Foto av LARS JAKOBSSON

Dubbla storlopp och fyra segrar totalt. Örjan Kihlström hade en bra kväll på hemmabanan. Foto av LARS JAKOBSSON

Catchdrivern från Stockholm brukar låta lite förvånad när han vunnit lopp - och ändå gör han det hela tiden.
Ulf Ohlsson toppar allvenska kuskligan i stor stil, men på Solvalla är Örjan Kihlström i överlägsen ligaledning med 90 segrar, 34 fler än tvåan.
I helgen vann han lopp i USA med D’One. Tillbaka på hemmabanan Solvalla på onsdagen igen blev det fyra segrar av bara farten.
Anrika C Th Ericssons Memorial var kvällens huvudnummer med 100 000 kronor till vinnaren. Ett lopp Kihlström vann med Stefan Melanders Volstead efter en patenterad lugn styrning av ligaledaren.
Volstead ställdes för första gången mot äldre hästar och fick gå för fullt först över upploppet efter en resa i andraparet utvändigt.
Det räckte precis. Volstead hann fram till seger på målfoto före tappre Candor Hall. Segertiden var ett nytt svenskt rekord för utlandsfödda fyraåringar över 2640 meter, 1.12,4.
- Det är en jättefin häst som jag tror kan bli bra även som äldre. Jag tyckte att jag vann… men var inte helt säker, sa Kihlström.

Trabant mot kriteriet
Örjan Kihlström tog hand om de tre inledande V86-avdelningarna, varav de två första bärgades med hästar tränade av Stefan Hultman.
I Juliennes lopp för treåriga ston kom segern med Caynne Ovel som serverades ett lopp i rygg på pigga ledarhästen Swiss Account och fick slinka ut i en lucka 250 meter från mål.
1.12,9 över 2140 meter med bilstart blev den strålande segertiden för hästen som kom i Hultmans träning för lite drygt två veckor sedan.
Elitloppshästen Panne de Moteurs treårige halvbror Trabant knep första segern i karriärens tredje start. Hästen bråkade lite bakom startbilen innan den hittade rytmen med hjälp av sin kusk och spårade sedan treåringsloppet, V86-2, från start till mål.
Trabant är en bjässe som lär dyka upp när det nalkas kval till Svenskt Travkriterium.
Örjan Kihlström passerade tolv miljoner kronor i inkörda pengar bara på hemmabanan Solvalla under kvällen (över 28 miljoner totalt).

En oslipad diamant
Ulf Ohlsson har övertaget i landet vad gäller segrar och noterade sig för tre förstaplatser och en dubbel på V86. Zo Zo Hoss (Timo Nurmos) ledde runt om med Ulf Ohlsson och fick segern på målfoto före Panoramic körd av Örjan Kihlström. Per Linderoth satt bakom loppets favorit Le Nahar som slocknade helt i den sista kurvan och inte kan ha varit frisk.
Unghästarna var i fokus och Mellby Diamant vann ett av kvällens treåringslopp. Hästen matchas mot kriteriet av Reijo Liljendahl och såg kolossalt fin ut när den stack undan till en överlägsen seger då Ulf Ohlsson lättade lite på tömmarna över upploppet.
Ulf Ohlsson tryckte till i eftersnacket.
- En mycket bra häst. Det är sällan man vinner så här lätt med så mycket krafter kvar, sa Ohlsson.

Gunnarsson och Rehn i amatörloppet
Samuel Rehn sålde nyligen lovande treåringen Sauron Pil efter ett bud han inte kunde motstå. Rocky Reach är kvar i stallet och i uttagningsloppet till K.G. Bertmarks Minne provade Samuel Rehn med Mantorpamatören Mats Gunnarsson som kusk.
Det blev ett vinnande drag och nu väntar finalen av landets största amatörlopp 9 september på Jägersro.
Christoffer Eriksson reste till Solvalla från Malmö för att köra en häst. Flash Håleryd visade sig också vara huvudet högre än sina motståndare i Gay Noons lopp för treåriga hästar. Efter ett lopp i andraparet avgjorde Flash Håleryd loppet på ett väldigt rejält sätt efter att ha travat ute i tredjespår sista 500 meterna av loppet. Hästen tränas av Peter Untersteiner och en av delägarna är tipsprofilen Bengt-Erik ”Professorn” Larsson.
Erik Adielsson (fytra kvällssegrar) rundade av V86-spelet med en överlägsen Seedorf O.M.F. Den fyraårige valacken tränas av Stig H Johansson som därmed tog sin tränarseger nummer 7 999 (seger 8 000 kom i kvällens sista lopp där Erik Adielsson vann med Enjoy Boko).
Åtta rätt på V86 gav 107 073 kronor. Sju rätt betalade 1 009 kronor och sex rätt 103 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »