Panne De Moteur tar timeout

| 2015-10-27 11:05

Redan i augusti gjorde Panne De Moteur bokslut för i år. Efter veterinärkontoll har beslutet nu tagits att han nu tar timeout från tävlandet nästa år för att helt ägna sig åt aveln.

Panne De Moteur tar timeout från tävlandet. Foto; Claes Kärrstrand

Panne De Moteur tar timeout från tävlandet. Foto; Claes Kärrstrand

Redan i augusti togs beslutet att det inte skulle bli fler starter i år för Panne De Moteur. Efter starten i Boden i juni, fick han en reaktion i den gamla skadan han drabbades av efter Elitloppet förra året.
Förhoppningen var att den skulle läka ut så att han kunde dra igång vinterträningen nu för att ladda inför nästa års tävlingssäsong men, så blir det inte.

En rejäl chans att läka ut

Panne De Moteur har nu varit på återbesök hos veterinären där man konstaterade att skadan ännu inte är helt läkt. Dessvärre betyder detta att han inte kommer att kunna dra igång den viktiga vinterträningen för att kunna vara redo för tävlingsbanan till våren.
För att ge "Panne" en rejäl chans och tid att läka ut skadan, har beslutet nu tagits att ge honom en timeout från all träning och tävling. Det betyder att han helt kommer att ägna sig åt avelsarbete under nästa år.
Först efter avelssäsongen, under förutsättning att skadan är helt läkt, kommer det beslutas om "Panne" skall fortsätta sin tävlingskarriär eller inte.

Innan Stefan Hultman drabbades av en hjärtinfarkt och blev sjukskriven sa han att han tror att "Panne" har mycket kvar att ge på tävlingsbanan;

- "Panne" är en helt fantastisk häst som är den mest kompletta jag har tränat. Tyvärr har han haft problem med en skada som gjort att han i år inte löpte upp till sin normala höga kapacitet. Men om skadan får läka ut helt, ja då tror jag att han har mycket goda chanser att komma tillbaka till tävlingsbanan, han är långt ifrån slut och har mycket kvar att ge om han håller i benen, sa Stefan då.

På Menhammar

Precis som i år, kommer "Panne" att vara stationerad på Menhammar Stuteri även nästa år. I år var han endast tillgänglig för stoägare med betäckningsrätter där han tillfördes 28 ston.

Mer information om vad som gäller för Panne De Motuer inför 2016 kommer senare.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »