Solvalla 18/11

| 2015-11-16 13:33

Till Solvallas tävlingar på onsdag har Pasi anmält tre hästar till start. Alla tre startar utanför det stora streckspelet men för de som är intresserade bjuds på ett V5-spel i lopp 2 till 6.

Perioden mellan 18/11 till 25/11 kommer inga intervjuer från Yttersta läggas ut på grund av semester.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Första häst ut denna tävlingsdag är Toreador som är anmäld till lopp 2 vilket är lika med V5-1.

 - Toreador kommer tillbaka efter vila han haft, berättar Pasi.

 - Han har tränat bra och vart bra i ett jobb inne på Solvalla han gick nyligen. Han togs också det jobbet bra och även om han ställs mot tufft motstånd så tycker jag att han ska dyka upp i segerstriden. 

 - Han kommer att gå med skor runt om, vanlig vagn och ett öppet huvudlag.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Det fortsätter sedan med att Tudor Kronos ska göra sin fjärde start och det ska han göra i lopp 4.

 - Tudor Kronos kommer också till bara efter ett tävlingsuppehåll, berättar Pasi.

 - Han har även han varit inne på Solvalla och han var med i samma jobb som Toreador. Även han gick det jobbet på ett bra sätt och han ser också ut att ha tagit jobbet på ett bra sätt. Även om han har mycket galopper i raden så tycker jag inte att han är speciellt osäker och autostart ska passa honom bra.

 - Han ska också kunna dyka upp i segerstriden och på papperet tycker jag att han är den av de tre hästarna som startar med bäst chans. Han kommer att gå med skor runt om och med en vanlig vagn. Hur det blir med huvudlaget bestämmer vi efter värmningen men det lutar åt ett helstängt huvudlag.

Tredje hästen ut till start denna onsdag är Trot Kronos och han kommer ut i ett lärlingslopp. I sulkyn får han denna gång Jennie Ek.

 - Trot Kronos (lopp 5) blev lite peppad av en utvändig häst senast med en galopp som följd, berättar Pasi.

 - Han kändes bra i övrigt och fungerade fint på den murphybländare han fått på sig. Han ska ses med chans även om han håller sig lugn och inte förivrar sig. Han kommer som senast gå barfota fram och med murphyn. Han gick med vanlig vagn senast när det var voltstart och det kan bli aktuellt med jänkarvagn denna gång, avslutar Pasi. 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »