Inför V75: "Måste säga att han är väldigt klok"

| 2015-11-27 11:40

Hallå där Börge Mathiesen...
...som har Rocky Egedal (V75-6) till start då V75-omgången avgörs på Jägersro under lördagen. Hur är läget med hästen för dagen?

Foto av JÖRGEN TUFVESSON

Foto av JÖRGEN TUFVESSON

- Allting verkar som det ska med honom. Han har varit jättefin i ganska bra konkurrens i Danmark på sistone. Det är klart att han inte har varit ute i lika tufft motstånd som på lördag, men ändå.
Han har startat en hel del över medeldistans i Danmark, finns det någon anledning till att det blivit så?
- För hästar i hans klass finns det inte så mycket lopp i Danmark så man får ta lite vad som finns helt enkelt. Sedan är det dessutom så att längre distanser sliter lite mer på honom. Med de här loppen har han lärt sig att vara med bättre från start, vilket kan vara värdefullt.
Vad är hästens främsta egenskap?
- Jag måste säga att han är väldigt klok. Han slappnar av på ett väldigt behagligt sätt i loppen. Man kan köra till med honom och så fort man begär att han ska ta det lugnare så gör han det.
Vad tror du om hästens chanser på lördag?
- Det är ett fint sällskap och jag tycker inte att han är förstahäst i loppet, men däremot är med i gruppen som kan vinna om det klaffar lite under vägen. Distansen passar och Joakim Lövgren och hästen trivs ihop. Jag hoppas att resan från Edsbjerg lönar sig...
Hur ser det ut i övrigt i stallet?
- Jag har två treåringar, bland annat en lillebror till Rocky Egedal. Sedan har jag ytterligare ett syskon till Rocky Egedal som har Ready Cash som far. Den hoppas jag mycket på, avslutar Mathiesen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »