Klaus Koch slutar på Solvalla

| 2016-02-05 09:14

Klaus Koch har haft samarbete med Solvalla i 24 år kring Elitloppet och andra evenemang.
I år har Solvalla valt att bryta med storloppspromotorn.
- Det är Solvallas beslut. Det är klart att jag hemskt gärna hade jobbat kvar, säger Koch till Expressen.

Det var Expressen som kom med nyheten under torsdagen. Klaus Koch har synts till i samband med Elitloppet de senaste 24 åren, mycket tack vare sitt kontaktnät. I år har Solvalla däremot valt att inte utnyttja Kochs tjänster.
- Vad jag förstår så har de beslutat i styrelsen att de inte ska använda sig av externa krafter, utan bygga Elitloppet genom organisationen de har. Det är Solvallas beslut och deras pengar och jag respekterar deras beslut. Jag är tacksam över att jag har fått vara med de här åren och känner ingen bitterhet alls, fortsätter Koch till Expressen.
Under åren har det blivit många resor som ambassadör och representant för Solvallas och Elitloppets räkning.
- Jag älskar att jobba med Elitloppet, det är fantastiskt roligt. Jag hade gärna gjort det igen och i så fall hade det blivit mitt 25:e år i rad. Min plan var att jag skulle arbeta med det även i år, men det är deras beslut och återigen vill jag säga att jag respekterar det fullt ut.
På frågan vad han tar med sig från de 24 år som han haft uppdraget har han svårt att svara.
- Jag minns så mycket. Det är en hel livsstil. Jag har varit otroligt priveligierad att få jobba med det här loppet i så många år. Jag har upplevt några av de riktiga topparna.
Klaus Koch är sedan en tid tillbaka VD på Hamburgs travbana i Tyskland, ett uppdrag som tar mycket tid. Däremot kan man räkna med att få se honom på Solvalla ändå den sista söndagen i maj.
- Det ska bli kul att få uppleva Elitloppet helt som turist. Det har jag inte gjort sedan 1984 faktiskt, avslutar Koch.
Till Expressen förklarar Solvallas sportchef, Markus Myron, banans beslut.
- Styrelsen hade en stark önskan om att Elitloppet ska byggas och jobbas med av den befintliga organisationen. Det är en omställning primärt för mig. Jag, Klaus samt Jens Petter Stenseth jobbade väldigt tight och det blir en förändring i arbetet helt klart. Under våren kommer jag att ha Eva Johansson anställd på deltid. Hon har bland annat varit assistent åt Remy Nilsson, Bengt Jönsson och Göran Åkerström, hon kommer hjälpa mig med en del saker så det blir nog bra, säger Myron.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »