Goop och Timoko bäst igen på rivieran

| 2016-03-14 09:26

Björn Goop och Timoko försvarade titeln i franska storloppet Criterium de Vitesse.
Nioåringen som vann Elitloppet 2014 såg ut som en unghäst när han dominerade sprinterloppet på franska rivieran.
Efter loppet fick Timoko en inbjudan till Elitloppet.

Björn Goop och Timoko vann sprinterloppet Criterium de Vitesse för andra året i rad. Foto av Adam Ström

Björn Goop och Timoko vann sprinterloppet Criterium de Vitesse för andra året i rad. Foto av Adam Ström

Sprinterloppet Criterium de Vitesse på Cagnes-sur-Mer utanför Nice är ett av travvärldens mest säkra vårtecken.
Vinter är över.
I Nice var det på söndagen växlande molnighet och 14 plusgrader - och både hästar och kuskar njöt i värmen.
Allra bäst trivdes titelförsvararen Timoko som vann årets upplaga av ”Frankrikes elitlopp” på utmärkta kilometertiden 1.10,2 över distansen 1 609 meter, autostart.
Det var tredje segern för Timoko i loppet som körts sedan 1958. Timoko vann i fjol tillsammans med Björn Goop och 2013 tillsammans med Jos Verbeeck. Triumfen var värd 835 000 kronor.
Bakom Timoko var Stefan P Pettersson-tränade Oasis Bi tvåa efter en snabbstart där sedan kusken Johnny Takter valde att släppa kommandot till Björn Goop och Timoko. Andrapriset var värt drygt 460 000 kronor. Trea blev Daniel Redén-tränade Luckycharm Hanover, som tillsammans med Yannick Alain Briand tjänade 260 000 kronor.
Solvallas sportchef Markus Myron var på plats i Frankrike och efter storloppet delade han ut årets första rosa elitloppsbiljett.
- Timoko var den första vi bjöd in i fjol och han är den första vi bjuder in i år. Jag tycker det är extra kul att tränaren Richard Westerink är ett sådant fans till Elitloppet. "Vi kommer", var det första han sa, berättade Markus Myron.

Dubbelseger för Bergh
I ett av ramloppen slog Robert Bergh till med en dubbelseger då Udo´s Oiler vann före stallkamraten Increased Workload.
Robert Bergh satt själv bakom vinnaren Udo´s Oiler medan Dominik Locqueneux körde Increased Workload. Den sistnämnde tog tidigt kommandot i ledningen men släppte sedan när Udo´s Oiler ställde frågan. De båda Bergh-hästarna var sedan bara bäst och det var en hel del luft ner till tredje hästen i mål.
Segertiden blev 1.14,6 över distansen 2 925 meter. Förstapriset var värt drygt 208 000 kronor och andrapriset 116 000 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »