Blågul glädjeyra efter Lotterialoppet

| 2016-05-02 07:04

Trea i Prix d´Amerique och tvåa i Grand Criterium de Vitesse.
På söndagskvällen fick Mantorphästen Oasis Bi sätta pricken över i med en seger i Italiens största travlopp Gran Premio Lotteria med 1,6 miljoner kronor i förstapris.
En seger som gav en plats i Elitloppet.

Mantorptränaren Stefan P Pettersson och ägaren Per-Gunnar Svärd från Linköping har en världshäst i åttaårige Oasis Bi.
Hästen är född i Italien och mycket därför valde kretsen kring hästen en tripp till Italiens största travlopp Lotterian före lördagens olympialopp på Åby.
En satsning som inte kunde slutat på ett bättre sätt.
Oasis Bi sprudlade av löpglädje med en lätt seger från ledningen i försöksloppet i Neapel för Johnny Takter. I finalen strax före klockan sju på kvällen tog duon enkelt hand om ledningen men släppte densamma när Gabriele Gelormini pressade på med Voltigeur de Myrt inför slutrundan.
Över upploppet bröt Voltigeur de Myrt ut ett halvt spår. Ett ”bjudläge” Johnny Takter inte försatte. Jägersrokusken hittade fritt längs sargen med Oasis Bi somenkelt kunde spurta till en knapp seger på tiden 1.10,7 över 1 600 meter med autostart.

Kihlström trea
Tvåa i mål blev Voltigeur De Myrt som gick ett nytt banrekord på Agnano-banan i Neapel vid segern i sitt uttagningslopp under söndagseftermiddagen, 1.10,6.
Örjan Kihlström hade åkt ner för att köra en häst. Det slutade med en tredjeplats i lotterialoppet med Fabrice Souloys Princess Grif efter en resa mestadels utvändigt ledaren.

Inbjudan till Elitloppet
Efter loppet startade sedvanlig italiensk yra.
Solvallas sportchef Markus Myron lyckades i alla fall få en kort pratstund med en lycksalig Stefan P Pettersson efter segerceremonin.
En inbjudan till Elitloppet överräcktes i form av en rosa biljett.
- Stefan var positiv till att vara med i Elitloppet men ville vänta med besked. Allt hänger på hur hästen klarat det här äventyret med försök och final samma dag och sedan en lång resa hem till Mantorptravet. Vi kom överens om att vi skulle höras om två veckor igen, säger elitloppsgeneralen.
Oaisis Bi fick en inbjudan även i fjol men då ville Stefan P Pettersson spara sin häst.
- Nu håller han en dörr öppen, de vill vara med om allt är bra. Vilket rafflande lopp det blev. Oasis Bi såg jättefin ut och har utvecklat en enorm startsnabbhet som kan bli nyttig framöver, summerar Markus Myron.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »