Årets travfest är här

| 2016-05-26 16:15

Vi står inför årets största travfest, Elitloppshelgen. Och just Elit är ledordet för helgen med Elitauktionen, Minielitloppet, Stoeliten, Lilla Elitloppet, Montéeliten, Treåringseliten, Fyraåringseliten, Elitkampen och så den stora finalen, Elitloppet!

Nu laddar vi för årets Elitloppshelg. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Nu laddar vi för årets Elitloppshelg. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Nu laddar vi mot Sveriges största travfest, Elitloppshelgen. Det vankas travtävlingar fredag, lördag och söndag på nationalarenan Solvalla med hela 39 lopp och två ponnylopp.

Förfesten

Helgen inleds med förfest på Solvalla på fredag med lunchtrav och V65 där första start är kl 12:45. Det bjuds på nio lopp där det sista beräknas köras kl 15:40.
I eftermiddagens näst sista lopp hittar vi två Maharajahston, Lotusamarone och Urubamba som, efter två lopp hittills i karriären, ännu inte fått känna på segersötman, kanske är det dags nu?

Här hittar ni program till tävlingarna.

Ettårige Maharajahsonen Avant Garde (u. Lotuschic) skall säljas på Elitauktionen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Ettårige Maharajahsonen Avant Garde (u. Lotuschic) skall säljas på Elitauktionen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Elitauktionen

Efter fredagens sista lopp på Solvalla går gratisbussar till årets Elitauktion i Infra City Upplands Väsby.
78 ettåringar bjuds ut på selektauktionen där hela 13 av dem har Maharjah som pappa!

Från klockan 15:00 är det visning av hästarna på auktionsområdet och kl 19:00 startar auktionen.

Här hittar ni mer information om auktionen
Här hittar ni onlinesidan med alla ettåringar som skall säljas

Montéeliten på söndag. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Montéeliten på söndag. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

V75-finaler och Sweden Cup

På lördag tar vi ny sats mot Solvalla som då bjuder på 15 härliga travlopp. Entréerna öppnar kl 8:45 och första loppet körs 11:30.
Redan i dagens tredje lopp körs det första av tre försök till Sweden Cup. I lopp sju körs första loppet i V75 som avslutas med ett riktigt topplopp, Harper Hanovers lopp.

Årets upplaga av "Harpers" ser på pappret ut att bli något alldeles extra, hörde vi världsrekord?

Här hittar ni program till lördagens tävlingar.

Kl 8:45 på söndag börjar dagens första kapplöpning, på publikplatserna för att få de bästa platserna. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Kl 8:45 på söndag börjar dagens första kapplöpning, på publikplatserna för att få de bästa platserna. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Elitloppet, en gång om året

På söndag kommer så helgens stora crescendo, Elitloppet. Trots att första start är först kl 10:20, börjar kapplöpningarna redan kl 8:45 då entréerna öppnar grindarna. Då börjar årets stora rusning över publikplatserna för att komma åt de bästa platserna, en härlig syn!

Tävlingsdagen bjuder på idel topplopp med Elitloppsförsöken och förstås finalen som höjdpunkten. Den här dagen körs en extra V75-omgång som startar kl 14:30 med Treåringseliten där vi bland annat får se den segersugne Maharajahsonen Makethemark.
Klockan 17:38 får vi veta vem som står som vinnare i Elitloppet 2016 med tre miljoner kronor i första pris och förstås, evig ära!

Vi tycker att det bästa sättet att uppleva Elitloppshelgen, är förstås på plats. Men för er som av någon anledning inte har möjlighet att vara på plats, kan följa festen framför TV´n eller datorn.
Här hittar ni alla TV-tider i helgen

 

Elitloppshelgen kan börja, må bästa hästarna vinna!

 

Här hittar ni mer information om Elitloppet och praktiskt information för dig som tänker vara på plats

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »