Snabb fransyska i Montéeliten

| 2016-05-30 08:38

26-åriga fransyskan Marie Bacsich var överlägsen i Montéeliten med stoet Be Mine de Houelle.
Monténs hemland Frankrike är nu uppe i sex segrar i loppet som ridits sedan 2005 under Solvallas elitloppshelg.

Årets upplaga av Montéeliten kommer inte att gå till historien som någon av de vassare.
Likafullt var det inte långtifrån att franska montéhästen Be Mine de Houelle skulle kapa världsrekordet över den korta distansen.
Marie Bacsich gav femåringen ett lopp i andraparet utvändigt och lät hästen kliva på i tredjespår 600 meter från mål och sedan gick ifrån till en överlägsen seger.
Knappe spelfavoriten Nantucket från Sverige hängde på bra till andraplatsen och tog in lite när den fick fritt genom den sista kurvan men kom aldrig i någon hotande närhet.
Segertiden för Be Mine de Houelle skrevs till 1.10,2, två tiondelar över det franske Torre Crepins världsrekord satt just i Montéeliten i fjol.

Inte van uppmärksamheten
Segerjockeyn Marie Bacsich var inte beredd på gensvaret från publiken på Solvalla.
- Jag är inte van vid en så här stor publik, sa fransyskan som hade svårt med orden i vinnarcirkeln. Hästen var verkligen stark i dag och jag känner mig verkligen jättelycklig när jag står här nu omgiven av familj och vänner.
Be Mine de Houelle tränas av Franck Leblanc och ägs av Pauline Corty. Förstapriset var 150 000 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »