Cruzado dela Noche grym i Norrlands Grand Prix

| 2016-07-22 08:37

Cruzado dela Noche imponerade stort i Norrlands Grand Prix.
Trots en resa utvändigt om ledande Tobin Kronos avgjorde han i suverän stil.
- Oj, oj, oj, vilken häst, utbrast segerkusken Per Linderoth.

Stefan Melander-tränade Cruzado dela Noche tog en imponerande seger i Norrlands Grand Prix för Per Linderoth. Foto av Kanal 75

Stefan Melander-tränade Cruzado dela Noche tog en imponerande seger i Norrlands Grand Prix för Per Linderoth. Foto av Kanal 75

Förstapriset var 300 000 kronor i finalen av Norrlands Grand Prix som kördes på Bergsåker under tordagskvällen.
Favoriten Cruzado della Noche svarade för en ruskigt stark insats som vann trots en tung resa.
Ledningen togs av andrahandsfavoriten Tobin Kronos in i den första kurvan. Och Per Linderoth tog ett tidigt initiativ bakom Cruzado dela Noche och lämnade tredje par utvändigt på första långsidan och nådde fram utvändigt om ledaren 1300 meter kvar. Första varvet avverkades på 1.11,8 och in på upploppet slog Cruzado dela Noche klorna i Tobin Kronos och gick undan till en lätt seger. En grym prestation och segertiden blev strålande 1.11,4/2140a för den Stefan Melander-tränade fyraåringen.
- Oj, oj, oj, vilken häst. Det var ju bara att ta ner honom i banan och man förstod att det skulle bli det här scenariot. Det kändes fyrahundra meter kvar att han skulle vinna och han kopplade greppet hur lätt som helst, sa Per Linderoth.
- Jag körde honom i Umeå tidigare och jag känner inte igen honom. Det är som en helt ny häst.

Tobin Kronos höll till andraplatsen på tiden 1.11,5 och körande Ulf Ohlsson var nöjd.
- Han föll verkligen med flaggan i topp. Han fick stryk av en häst som var fantastiskt bra men var bra själv också, sa Ulf Ohlsson.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »