Inför V86: Mimmi tror på "grabbhästen"

| 2016-08-30 09:10

V86 avgörs på Åby och Eskilstuna.
Då väljer Åbytränaren Mimmi Elfstrand att åka till Eskilstuna med två V86-hästar.
- Imperator är bästa chansen, men jag tycker båda mina ska streckas, säger hon optimistiskt.

Delad gläjde är dubbel gläjde. "Grabbgänget" som äger Imperator i vinnarcirkeln efter senaste vinsten på V75. Foto av LARS JAKOBSSON

Delad gläjde är dubbel gläjde. "Grabbgänget" som äger Imperator i vinnarcirkeln efter senaste vinsten på V75. Foto av LARS JAKOBSSON

20 augusti kunde Mimmi Elfstrand räkna in årets första V75-seger då Imperator vann ett klass I-försök på Örebrotravet.
"Grabbhästen" Imperator är obesegrad felfri i år och den femårige hingsten på väg att växa till stallets stjärna.
- Att vinna på V75 är alltid bra, då syns man. Det här hoppas jag ska bli en reklamhäst och det är där, på V75, jag tycker att han hör hemma, säger Åbytränaren.
Imperator är en andelshäst uppdelad på 100 andelar med endast grabbar som delägare.
- Det är inte riktigt sant för jag är själv delägare och äger 21 procent i honom. Detta för att det krävs en majoritet på 80 procent i andelsbolaget för att till exempel flytta honom. Annars är det 24 delägare, bara grabbar. Det har varit ett bra ägargäng och jag måste säga att jag aldrig haft bättre hästägare i en grupp, säger Mimmi Elfstrand.
Har du även någon ”tjejhäst” i stallet?
- Nej, vi försöker, men hittills har det varit svårare att få ihop andelar och det saknas ännu.

”Kenneth känner hästen bäst”
På onsdagens startar Imperator i V86-8 och precis som vid V75-segern senast sitter kusken Kenneth Haugstad i sulkyn. Kenneth Haugstad som kört hästen vid fyra av karriärens sex segrar.
- Kenneth känner hästen bäst, han till och med kvalade honom som treåring, berättar Mimmi Elfstrand.
Hur ser du på onsdagens uppgift?
- Jag tycker det ser bra ut på pappret, men jag är alltid orolig så det inte är något med halsen, det är det som krånglat förut. Han hade problem med virus i fjol och även slem i halsen och kan vara känslig.
- Hästen är stark och lägger mycket mark under sig, han har lätt för att runda dem i spåren när det behövs. Han är ganska startsnabb också. Han har haft en tendens att bli lite het men blivit lugnare på slutet.
Taktiska funderingar?
- Vi har aldrig tryckt av honom från start, men nu tror jag han kör framåt när hästen varit så lugn på slutet. Men det där får Kenneth bestämma.

Vann med Ulf Ohlsson
Mimmi Elfstrand låter optimistisk även med On Good Terms som startar i V86-6. Det sexåriga stoet som för andra gången i karriären får Ulf Ohlsson i sulkyn, senast han körde tog On Good Terms årets hittills enda seger.
- Hon har haft form länge nu och jag har aldrig känt henne så bra som på slutet. Näst senast på Solvalla blev hon het då hon blev arg på tungbandet. På Åby senast var hon lite vass i volten och tappade från start.
- Nu ser det ut som jämna hästar och får hon bara ett bra lopp tror jag hon är med där framme.
Vad är ett bra lopp för henne?
- Ledingen, eller ryggar inte för långt bak. Tidigare har hon varit som bäst på innerspåret men när hon vann gick hon utvändigt ledaren hela sista varvet. Vi sparade hovarna på henne sist och nu blir det barfota runt om igen, jag tror det är en fördel, säger Mimmi Elfstrand.
Om du ska skicka en hälsning till V86-spelarna?
- Imperator är bästa chansen, men jag tycker båda mina ska streckas.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »