Kihlström kör Piraten i New York

| 2016-09-28 08:35

Det blir Örjan Kihlström som sköter tömmarna bakom On Track Piraten i VM-loppet på Yonkers i New York om drygt två veckor.
Detta enligt ett twitter från hästens ägare.
Totalt är sju av tio hästar klara för vad som blivit ett av världens mest penningstinna travlopp.

I Sverige är han regerande elitloppsvinnare och V75-champion. Nu får Örjan Kihlström även chansen att lägga VM-loppet i New York till meritlistan när han sitter upp bakom On Track Piraten. Foto av LARS JAKOBSSON

I Sverige är han regerande elitloppsvinnare och V75-champion. Nu får Örjan Kihlström även chansen att lägga VM-loppet i New York till meritlistan när han sitter upp bakom On Track Piraten. Foto av LARS JAKOBSSON

Pusselbitarna kring International Trot eller VM-loppet som det brukar kallas i Sverige börjar komma på plats.
Den senaste är kusken på svenske On Track Piraten - som återvänder efter att ha slutat utanför prispengarna i fjol.
Då körde Erik Adielsson, i år blir det istället Örjan Kihlström tar tömmarna på 800-metersbanan i New York och därmed får chansen att fylla ett av de få hål han har i sin digra meritlista.
Detta enligt ett twitter från hästens delägare John Backlund.

En miljon dollar i potten
Från Sverige kommer även fjolårsfyran Oasis Bi som tränas av Stefan P Pettersson, men i detta fall får representera sitt födelseland Italien.
Omvänt gäller för B.B.S.Sugarlight, född i Sverige men tränad om ägd i Norge.
Senaste häst att bli klar för loppet är annars färske finske storloppsvinnaren Jonesy som kompletteras av Ringostarr Treb (Italien) och Tano Bork (Danmark).
- Den sjunde platsen förhandlar jag fortfarande om, hälsar loppets europeiske promotor Klaus Koch.
Av de tre platserna från Nordamerika tas en av fyraåriga segermaskinen Hannelore Hanover.
VM-loppet avgörs 10 oktober över distansen 2 011 meter autostart och har en samlad prispott på en miljon dollar, det vill säga cirka 8,5 miljoner kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »