Parhästar med obesegrad tvååring

| 2016-10-20 09:03

Parhästarna Svante Båth och Erik Adielsson tog hem det största loppet.
Har vi hört det förut?
Den här gången var det ett Breeders’ Crown-lopp för tvååringar med 175 000 kronor i förstapris som bärgades med käcke Coin Perdu – en vinnare som nu är obesegrad efter tre starter.

Solvalla arrangerar en stor dag på söndag med semifinaler i Breeders’ Crown.
De tvååriga travarna har inga finaler i unghästserien utan får tävla på i ett lite lugnare takt med fyra lopp utspridda över sensommaren och hösten.
V86-2 på onsdagkvällen var vikt för tvååringarna. Ett lopp där duon Svante Båth och Erik Adielsson återigen skulle visa sig starkast.
Segervapnet var hingsten Coin Perdu som brottades med ett spår tolv över sprinterdistansen. När betrodde Mr Deauville blev alldeles för het i ledningen (rullade över på den sista bortre långsidan) och blev hare i loppet ordnade det upp sig ändå.
Storfavoriten Current Affair gjorde det bra som tvåa men var chanslös mot vinnarens slutstöt.
Coin Perdu noterade fantastiska tiden 1.13,0 över 1640 meter med bilstart. Ett nytt svenskt rekord för tvååriga hingstar och valacker.
- Tacksamt att det gick så fort där framme. Det var inte en massa sparat men han gjorde det på ett väldigt fint sätt utan att jag behövde säga till honom på skarpen. De två första segrarna har handlat om lite lugna och fina lopp. I dag fick han arbeta för havren, men höjde sig också ett snäpp då och gjorde precis som vi ville. Den här har Svante verkligen fått till fint, sa Erik Adielsson.

Samlar till Cancerfonden
Erik Adielsson är i ett riktigt flyt. Drygt tio miljoner inkört den senaste månaden. Liksom de senaste åren har Solvallakusken rosa dress under höstenoch både skänker och drar in pengar till Cancerfonden med bland annat internetbaserade auktioner.
- Det har gått väldigt, väldigt bra. Men man har blivit ödmjuk med åren och inser också att det beror på vilka hästar man kör, sa Adielsson.

Framtidskuskar i dött lopp
Solvalla delade omgången med Bergsåker och i Sundsvall blev det dött lopp mellan två unga kuskar i ett av loppen. 24-årige Bergsåkerstränaren Martin P Djuse ledde med egentränade Titan Arrow och höll så när på att förlora mot 21-årige Olli Koivunen vars Ypäje Hereiam var hästen i loppet efter grovjobb i spåren sista 700.
Finske Olli Koivunen ligger åtta i kuskligan i hemlandet med 88 segrar i år. Han jobbar hos sin pappa Harri Koivunen som tränar Ypäje Hereiam som alltså delade segern med Titan Arrow.

Karlsson sugen på att köra
Storfavoriten Tangen Haap vann kallblodsloppet på kupongen. Kvällens största favorit (61 procent) övertog ledningen i ett tidigt skede och Ulf Ohlsson körde aldrig undan. Knappt men säkert som det brukar heta.
Björn Karlsson på Solänget tränar hästen som vann V75 med husse i vagnen så sent som i somras.
- Han höll på att krypa ur selen, så pigg var han. Det är bara jobbigt att stå vid sidan och se på. Jobbar man hela veckorna i stallet vill man också köra loppen, sa Karlsson.
Onsdagens långlopp avgjordes i Sundsvall. Segern gick till knappe favoriten Above All Ås som vann knappt men säkert efter att kommit fram i tredjeparet tämligen omgående trots 40 meters tillägg.
Spitcam Jubb positiv tvåa – också det en häst som brottades med dubbla tillägg.
- Jag förstod att jag skulle bli framdragen på ett bra sätt om jag tog rygg på Spitcam Jubb, sa Per Linderoth som satt bakom en häst tränad av Bergsåkers Lars Wikström.

Goop kastade loss
På Solvalla satt Björn Goop länge fast i tredje invändigt med Say That Again i V86-4. Luckan kom i den sista kurvan när en konkurrent galopperade och andrahandsfavoriten stod för en tung avslutning. Storfavoriten Talassio chanslös att utmana från ledningen.
Roger Walmann fick revansch i V86-6 där Beppe Am var favorit tillsammans med Örjan Kihlström och vann utan prut. Efter ett lopp i tredjeparet utvändigt styrde Kihlström på i tredjespår 600 meter från mål och Walmanns häst var gruvsamt överlägsen.
- När han har den här formen är han både snabb och stark, summerade Kihlström.
Övriga V86-lopp vanns av Markus Pihlströms Mellby Don Juan (Ulf Ohlsson) och Timo Nurmos Backorder (Jorma Kontio).
Åtta rätt på V86 gav 4 944kronor, sju rätt gav 84 medan det blev jackpot på sex rätt och miljoner rullar nu vidare till nästa onsdag.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »