Travtränare vald till Årets sportprofil

| 2016-12-05 08:25

Framstående travtränaren Hanna Olofsson har utsetts till Årets sportprofil i Boden.
- Det känns fantastiskt, säger hon.

Hanna Olofsson utsågs på lördagen till Årets sportprofil i Boden. Foto av MIKAEL WIKNER

Hanna Olofsson utsågs på lördagen till Årets sportprofil i Boden. Foto av MIKAEL WIKNER

Trots att segerfesten höll på ända till morgonkvisten är det en pigg Hanna Olofsson som svarar i telefon vid lunchtid på söndagen. Under Bodens kommuns årliga idrottsfest på lördagskvällen tog hon hem den tunga kategorin Årets sportprofil.
- Det var faktiskt oväntat, men väldigt hedrande, säger 31-åringen.
Folket röstade fram vinnaren och i konkurrens med Anders Sundqvist, alpint, och Tobias Björk, ishockey, vann Hanna Olofsson med god marginal.
- Jag vet inte varför jag fick priset. Kanske för att jag har många vänner som röstade, säger Olofsson och skrattar.
Att vara populär har förstås sina fördelar när pristagare ska röstas fram men att Hanna Olofsson fick utmärkelsen beror naturligtvis på hennes fina resultat som travtränare. Hon är bara några tusenlappar ifrån att slå fjolårets rekord i inkörda pengar och stallets hästar har i år vunnit fler lopp än någonsin tidigare.
- Det har gått bra. I fjol tänkte jag att många hästar har fått mycket pengar på sig och kan få svårt att fortsätta att utvecklas, men de har fortsatt att leverera. Att vi har vunnit fler lopp i år var också ett mål.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »