Travkompaniet drar norrut

| 2017-02-16 11:59

Nu breddar Travkompaniet konceptet ytterligare och drar norrut. Vi utökar samarbetet med Östersundstravet och riksanläggningen Wången.

All of a Sudden är Travkompaniets nya 2-åring på Wången. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

All of a Sudden är Travkompaniets nya 2-åring på Wången. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Travkompaniet drar norrut och fördjupar samarbetet med Östersundstravet och Wången. Samarbetet innebär bland annat att Travkompaniet har skickat en tvååring till Wången som nu skall tränas upp och förhoppningsvis bli en framgångsrik tävlingshäst.

Det Jämtländska samarbetet är ett sätt att bredda konceptet, skapa ett större engagemang för de lokala andelsägarna och att attrahera nya. Sedan tidigare har vi ett samarbete med hästnäringens riksanläggning inom travsport Wången som för ett år sedan tog över Rolling Stones.
Wången utbildar proffstränare erbjuder universitets-, folkhögskole-, och gymnasieutbildningar, kvalificerad yrkesutbildning samt kurser inom travsport. Travkompaniet är en elitsatsning med unghästprofil och därför har vi valt just Wången i det här samarbetet då vi tycker att det är inspirerande att även satsa på de tvåbenta unga som är travets framtid.

Helt plötslig!

Hästen som nu tränas på Wången är ett tvåårigt sto döpt till All Of A Sudden som fritt översatt från engelskan betyder helt plötsligt. Stoet är till hälften leasat av Menhammar stuteri där hon är uppväxt och hon kördes i höstas in på Yttersta.

Jan Halberg är sportchef på Wången och den som står som ansvarig tränare för skolans hästar säger så här om samarbetet;

- Vi på Wången är oerhört stolta och glada över det här uppdraget. All Of A Sudden är en fin häst som funnit sig väl tillrätta. Det är jättemotiverande att få träna henne och det är första gången vi har ambitionen att få med en av våra hästar i de klassiska loppen. Men, hon bestämmer själv och skall vara redo för det, vi stressar absolut inte. Det är jätteroligt för oss att vi får chansen, avslutar Jan.

Enkla och prisvärda hästägarkoncept

En viktig samarbetspartner är Östersundstravet som är ett av landets äldsta travbanor. Redan 8 mars 1936 kördes här den första tävlingsdagen.
Travbanechefen Jan Quicklund, som tidigare talat om vikten av enkla och prisvärda hästägarkoncept, säger så här om vårt samarbete;

- Vi på Östersundstravet, tillsammans med Wången AB, är både tacksamma och glada för ett nytt samarbete med Travkompaniet. Alla upplägg som lockar nya hästägare är intressanta. Att vi tillsammans kan få fler hästägare, engagera fler aktiva och skapa mer aktivitet kring hästen i träning och tävling är jätteviktigt. Jag har ofta talat om enkla och prisvärda hästägarkoncept. Detta är ett bra exempel för de som funderat på att äga häst. Som hästägare i Travkompaniet äger du inte bara en häst, du är med på alla hästar i stallet i ett aktiekoncept som bara kostar dig en engångssumma på några hundralappar. Det är en bra start att äga häst tillsammans med många andra, avslutar Jan.

Världspremiär

Den 5;e mars är det världspremiär för ATG´s nya storspel, Grand Slam 75 på just Östersundstravet. Under den här tävlingsdagen blir det också kick off för vårt samarbete med banan och planen är då att visa upp vår häst All Of A Sudden.
Mer information om den dagen kommer senare samt en närmare presentation av All Of A Sudden kommer ni också kunna få läsa här inom kort.

Vi avslutar med att gratulerar alla andelsägare i de norra delarna av vårt land som nu har fått en "egen" häst att följa. Vi hoppas att ni är många som bokar upp söndagen den 5 mars för att gå på världspremiär på Östersundstravet, vi ses!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »