Jubileumshäst för Travkompaniet

| 2017-02-06 13:17

Travkompaniet har köpt en ny högintressant tvååring. Köpet är också ett jubileum då han är vår etthundrade häst sedan starten i april 2001.

Vår etthundrade häst, födelsedagshingsten Alittlebitlater. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Vår etthundrade häst, födelsedagshingsten Alittlebitlater. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Vi har den stora glädjen att meddela alla andelsägare i Travkompaniet att stallet har köpt en ny 2-åring. Hästen som nu kommer att ingå i vårt stall heter Alittlebitlater (e. Maharajah - Not Yet e. Varenne) som för övrigt fyller två år just idag.
Han är en snygg rejäl och välväxt son till Maharajah som är utrustad med ett härligt psyke och riktigt gott självförtroende. Han var anmäld till Kolgjini sale i somras men ströks då ur auktionen eftersom han hade fått en sårskada i en has.
Skadan är läkt sedan länge och hästen har inga men av den idag.

Alittlebitlater är uppfödd på Menhammar och har körts in på Yttersta där han går tillsammans i utedriften men "farbror" Tentacles och våra andra tvååriga hingstar, Activist och Alone.
Pasi Aikio är väldigt glad över nytillskottet Alittlebitlater, så här beskriver han hästen;

- På grund av skada kom Alittlebitlater till oss lite senare i höstas än de övriga. I somras fick han en skada i en has men när den var läkt skadade han sitt öga. Båda skadorna är idag läkta och han har inga men av dem heller. Han är en riktigt fin häst, stor utan att vara tung. Han har fin kropp, är en långbent lätt häst med fint trav. Inkörningen gick bra och han har tränat på utan några problem och så här långt har han gjort allt vi begärt. Stamtavlan är starka papper med Maharajah på ett Varennesto. Mödernet bakåt är också bra. En riktigt spännande häst, avslutar Pasi.

En närmare presentation av Alittlebitlater kommer inom kort.

Här hittar ni en presentationsfilm på Alittlebitlater som gjordes inför Kolgjinis sale i somras.

Alittlebitlater  Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Alittlebitlater  Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Häst nummer etthundra

Travkompaniet startades i april 2001 med 15 hästar som då var fördelade på tre olika stall, Travkompaniet stall röd, Travkompaniet stall grön och Travkompaniets stall blå.
I juli 2006 fusionerades stallen till ett enda stort Travkompanistall som våra hästar, hel eller delägda sedan dess har tävlat för.

Köpet av Alitllebitlater är förutom en intressant förvärvning, också ett jubileum. Han blir Travkompaniets etthundrade häst sedan stallet drog igång 2001. Som många av stallets övriga hästar är han delägd med Menhammar stuteri som har behållit 50% av hingsten.

Vi hälsar vår jubileumshäst Alittlebitlater varmt välkommen till Travkompaniets stall!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »