Inför V75 (söndag): Förbättrad efter sjukdom

| 2017-02-22 09:50

I höstas blev han sjuk.
Efter det är han obesegrad.
På söndag går Vestpol Gladiator ut i V75.
- Han bör nog streckas, hälsar hästens tränare Jan-Olov Persson spelarkollektivet.

Vestpol Gladiator jagar tredje raka segern när han på söndag går ut i V75. Foto av ALN PRESSBILD

Vestpol Gladiator jagar tredje raka segern när han på söndag går ut i V75. Foto av ALN PRESSBILD

Förra året vann kallblodige Vestpol Gladiator (V75-4) ett av nio lopp. I år har han vunnit två av två. Efter sjukdom och två månaders tävlingsuppehåll har han kommit tillbaka som en bättre häst.
- Han blev jättedålig i höstas men det fick vi ordning på och det har sett bra ut i årets starter. Jag tycker att han har höjt sig ett snäpp, säger Jan-Olov Persson.
Hagmyrentränaren befinner sig i Paris när vi når honom för en kort telefonintervju. Där ska han på torsdagen starta två kallblod på Vincennes. Men det återkommer vi till. Först vill vi veta vad han tror om Vestpol Gladiators möjligheter att förlänga segerraden. Sexåringen tog hem årsdebuten från ledningen och senast vann han efter en bra avslutning från tredje par utvändigt. När han nu är en av fyra som startar med 20 meters försprång till loppets resterande elva hästar är han närmast garanterad ett bra lopp i främre träffen.
- Taktiken lägger jag mig inte i utan det där får Erik bedöma. Allt verkar i alla fall bra med hästen efter senast och jag tror att han gör ett bra lopp igen. Det är 500 meter längre än vid årets segrar men det ska säkert gå bra.
Vilket råd ger du V75-spelarna?
- Jag har bara hunnit ögna igenom startlistan lite snabbt men han bör nog streckas. I alla fall om man ska ha sju rätt, säger Persson och skrattar.

”Hoppas på svensk seger”
Så var det det där med kallbodslopp i Paris. I Frankrike tävlar man inte med kallblod till vardags men varje år bjuds svenska, finska och norska nordsvenskar, som hästarna också kallas, in till huvudstadsbanan Vincennes för att tävla i två lopp. Det första kördes i söndags och precis som i fjol vanns det av norske Finnskog Fokus. Jan-Olov Perssons Smedsbo Faksen spurtade bra till tredjeplatsen och stallkamraten B.W.Modde blev sjua.
- Det första loppet blev jäkligt bra för Smedsbo Faksen med ryggresa och bra spurt. Nu ser det spännande ut med spår ett för honom och andraspår för B.W.Modde, som ska gå barfota bak den här gången, så jag hoppas på svensk seger, säger Person och fortsätter.
- Mest tror jag på Smedsbo Faksen. Jag tycker att han ska ha bra möjlighet att göra om fjolårsbedriften.
Förra året vann Smedsbo Faksen kallblodens andra möte på Vincennes.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »