Delicious U.S. glänste i comebacken

| 2017-03-27 09:10

Delicious U.S. gjorde ingen besviken i comebacken på Rommetravet.
Världsrekordstoet dansade undan i en visslande avslutning med full spänst genom mål.
- Julafton kom tidigt i år. Hon kändes riktigt bra och jag var väldigt nöjd med henne, berömde segerkusken Örjan Kihlström.

Foto av LARS JAKOBSSON

Foto av LARS JAKOBSSON

Delicious U.S. hade inte startat på ett halvår när hon gjorde comeback under fredagskvällen. Det åttaåriga stoet fick ta över ledningen från Kadett C.D. efter sexhundra meter och sedan var det spel mot ett mål. Efter en inledning på 1.10,7 de första femhundra metrarna varvade Delicious U.S. på 1.13,7. Hon spänstade sedan undan enkelt över upploppet via 1.08 de sista fyrahundra metrarna före Kadett C.D. som avslutade bra till andraplatsen. Den tionde raka segern för Delicious U.S.var ett faktum och den totalt 25:e segern i karriären. Segertiden blev 1.14,0 över distansen 2140 meter med bilstart. Tränaren Daniel Redén stod vid sidan och var spänd inför loppet och lättad efteråt.
- Jag är stolt över hästen. Det är fantastiskt att hon reser sig på nio varje gång. Hon har varit med om ett och annat i sitt liv, det har varit sjukdomar och mycket annat elände. Hon såg fin ut och fick ett optimalt lopp. Det var mycket strul förra året men nu såg det ut som att det var den gamla Delicious. Det har varit mer jävlar anamma i träningen i år. Hon gick med träningsbalans och hade bomull i öronen. Nu kollar vi i morgon och ser så att allt är bra och tar en dag i taget, sa Daniel Redén som inte ville avslöja när nästa start blir.

"Hon var på hugget"
Örjan Kihlström var också mycket nöjd med Delicious U.S.
- Hon drog iväg själv bakom bilen och det kändes direkt när bilen släppte att hon var på hugget. Det var bara att åka med helt enkelt. Hon kändes riktigt bra och jag var väldigt nöjd med henne. Det ser riktigt lovande ut just nu och det känns som att hon ska få en fin säsong. Julafton kom tidigt i år, sa Örjan Kihlström.
Segern var värd 35 000 kronor och Delicious U.S. har nu sprungit in drygt 6,1 miljoner kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »