V75: Bitarna föll på plats för Peter och Julia

| 2017-03-27 09:14

Ta ledningen, släppa till favoriten och spurta till seger.
Peter Untersteiners plan gick i lås när hans Julia af Solnäs visade att hon blir att räkna med i årgångsloppen framöver.
- Nu är det Drottningens Pokal som väntar och sedan finns det massor av goa och fina stolopp, sa hemmatränaren efter söndagens V75-seger i Halmstad.

Peter Untersteiners taktik funkade klockrent när Julia af Solnäs slog till hemma i Halmstad. Foto av MALIN ALBINSSON

Peter Untersteiners taktik funkade klockrent när Julia af Solnäs slog till hemma i Halmstad. Foto av MALIN ALBINSSON

Dagens största V75-favorit Like A Star hade ingenting att sätta emot när Peter Untersteiner lyfte ut Julia af Solnäs till attack i slutkurvan.
- Jag hoppades att hon skulle kunna svara ut de andra och sedan släppa och få loppet i draget, och så blev det, konstaterade taktikern Peter Untersteiner med ett bländande segerleende.
Men ingen taktik i världen hjälper om inte hästen levererar och det var precis vad Julia af Solnäs gjorde. För första gången i jänkarvagn vann hon lätt som en plätt.
- Jag tyckte att det var läge nu och hon löpte fint i vagnen men det var inte därför hon vann. Hon var bäst helt enkelt. Hon är under fin utveckling. Under uppträningen har hon inte gjort mycket väsen av sig men hon lyfter sig när det blir allvar och efter vinterträningen har hon lyft sig ytterligare. Hon har en fin säsong framför sig, sa Untersteiner.
Ett annat fyraårigt sto som lär låta höra om sig framöver är Fredrik Perssons Ultra Bright. Hon gav ett bländande intryck när hon länsade undan från ledningen.
- Underbart! Hon har en härlig teknik och är en av de bättre travare jag någonsin haft. Hon rör sig väldigt smidigt och fint, sa Fredrik Persson, som siktar högt med sitt fina sto.
- Tyvärr är hon inte anmäld till Drottningens men vi siktar på Stochampionatet, Derbystoet och Breeders’ Crown.

Slog till direkt i nya regin
Starke Bravo Navarone gjorde första starten för Lutfi Kolgjini och han levererade på topp direkt. Från 20 meters tillägg körde Adrian Kolgjini till ledningen efter 500 meter och därifrån drog han konkurrenterna sönder och samman. Favoritspelade Carabinieri som startade med 40 meters tillägg spurtade starkt som tvåa men var chanslös att hinna ikapp Bravo Navarone.
- Det var hur bra som helst. Det finns inte många hästar i Sverige som tar 20 meter på honom över 3 100 meter. Det här var riktigt kul, sa Lutfi Kolgjini.

Fullständig lycka för Aronsson
I kortloppet infriade årsdebuterande Star Advisor Joli favoritspelarnas förväntningar när han med Kim Eriksson i sulkyn höll undan till knapp men säker seger från ledningen.
- Häromdagen var det någon som skrev på Twitter: Hur ofta känner du fullständig lycka? Det gör jag just nu! Hjärtat bultar så där lagom skönt och knäna darrar lite, sa hästens tränare Sofia Aronsson.
- Det är så underbart att få se sin hjärtevän och ädle springare på banan igen med tanke på allt krångel förra året och i vinter.
Även talangfulle fyraåringen Winner’s Wine gjorde en årsdebut av bästa märke. Efter intensivt positionskrig första halvvarvet hamnade han i rygg på ledaren och när han fick chansen till slut levererade han en tung slutstöt till seger.
- Jag visste inte hur långt fram han låg i form för jag har varit snäll mot honom för att hålla honom fräsch. Han har bara gått lugna jobb så det var grundklass som gjorde det. Det här är en topptalang! sa körande tränaren Joakim Lövgren.

Uppvisning av treårigt löfte
Det blev startgalopp för Jerry Riordans storfavorit Virtual Leg i treåringsloppet men frågan är om hon inte hade gått på pumpen även om hon hållit sig till rätt gångart. Stallkamraten Super War Horse tog hand om ledningen och därifrån stack han undan till överlägsen seger i fin stil.
- Han kändes läcker hela vägen. Det gick drygt 1.12,5 sista varvet och jag visade aldrig körspöet för honom, så hästen var ruggigt i ordning, sa kusken Carl Johan Jepson.
V75-avslutningen blev en ren uppvisning av Robert Bergh-tränade Malkin. Trots ett tufft lopp som första häst i andraspår krossade han ledande favoriten Marciano och avfärdade attackerna bakifrån.
- Det är fenomenalt bra att gå undan så där, sa kusken Kim Eriksson, som tog karriärens första V75-dubbel.
Sju rätt på V75 delade ut 9 660 kronor. Sex rätt belönades med 154 kronor och för fem rätt fick man 24 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »