V86: Dubbel till flygande holländare

| 2017-04-27 13:37

Onsdagens V86-omgång blev en holländsk klang och jubelföreställning.
Tränaren Jeroen W.M. Engwerda hade två hästar till start och båda vann.
- Det var trevligt att göra resan hit, konstaterade kusken Rick Ebbinge, vars dubbelseger starkt bidrog till att utdelningen för åtta rätt på V86 drog iväg till 1,5 miljoner kronor.

Holländske gästen Rick Ebbinge satte dit två vinnare och såg till att det blev miljonutdelning på V86.  Foto av DANIEL LARSSON

Holländske gästen Rick Ebbinge satte dit två vinnare och såg till att det blev miljonutdelning på V86. Foto av DANIEL LARSSON

Solvalla och Jägersro delade på V86-omgången och redan i det inledande långloppet på Malmöbanan slog holländarna till. Favoritspelade Friend of Nature fick press i omgångar i ledningen och det gynnade Tuxedo Bi. Från andra par utvändigt rundade den Italienfödde femåringen till mycket enkel seger.
- Det här är en väldigt trevlig häst. Han är stark och passar perfekt över lång distans, sa Rick Ebbinge.
Tuxedo Bi var en mindre överraskning för spelarna. Stallkamraten Everton var en chock. Sexåringen var endast spelad på två procent. Likväl klev han förbi omgångens största favorit Iago Zon på upploppet.
- Nu blev jag överraskad! Normalt är Lövgrens häst svårslagen, men vi fick en fin resa och han löste det, sa Ebbinge.

Stjärna i vardande
Lugn, flegmatisk och gör inte mer än vad som behövs. Thomas L Nilsson-tränade treåringen Lucifer Lane är en riktig cooling. Dessutom har han talang som räcker långt. När han nu tog fjärde segern i femte starten serverades han förvisso en fin resa av tränarens son Johan A Nilsson men sättet på vilket hästen avgjorde på upploppet imponerade. Segertiden 1.14,2 - årets så här långt snabbaste av en treåring över medeldistans med voltstart - vittnar också om att Lucifer Lane är något extra.
- 1.14,2 på ett väldigt enkelt sätt...jag tror att det här är en riktigt bra häst, sa Johan A Nilsson.

Enkelt för italienske holländaren
Jägersro bjöd också på fina unghästar och i treåringsloppet pressade sig obesegrade favoriten Devs Daffodil till ledningen i slutkurvan. Sista biten tröt emellertid krafterna och via en virvlande spurt tog istället Elle Mearas hem segern tillsammans med Thomas Uhrberg.
- Det är en härlig häst med en fantastiskt inställning som jag tror kommer bli riktigt bra, sa tränaren Carl-Otto Göransson.

Västerbo Highflyer kvällens snabbaste
Stefan Melanders Oceanic Clearence kom från en fin insats i V75 och när hon nu mötte lättare motstånd hemma på Solvalla kunde hon ta hem en säker seger från ledningen.
- Hon var absolut inte trött i mål, hade tussarna kvar och så där, men hon springer och tittar mycket på innerplan så det är svårt att hålla rakt spår med henne på rakorna, sa körande Per Lennartsson.
Även Västerbo Highflyer infriade favoritskapet när han trots en stenhård öppning höll undan från ledningen på kvällens snabbaste segertid på Solvalla, 1.11,3, med Örjan Kihlström hållandes i tömmarna.
- Jag tror att hästen trivs bäst i ryggar nu när han börjar bli gammal men han gör det bra. Det är fantastiskt att han kan hålla den här formen och återkomma gång på gång, berömde tränaren Daniel Redén nioåringen.

1,5 miljoner för åtta rätt
På Jägersro noterades Amour du Coglais för kvällens snabbaste segertid när han med sin tränare Jeppe Juel bakom sig gick undan på 1.11,5. Omgången avslutades av Jim Oscarsson som styrde egentränade skrällen Tayson Bi först över mållinjen på Solvalla.
- Han är med och kämpar och gör sitt bästa hela tiden så det var kanon att han fick vinna i dag, sa hemmatränaren.
Åtta inlämnade V86-system hade med samtliga vinnare och för alla rätt belönades dessa med 1 533 162 kronor. Sju rätt delade ut 4 800 kronor och för sex rätt kunde man inkassera 238 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »