Skandaltränaren dömd till 15 års avstängning

| 2017-06-22 10:13

Dopinganklagade Fabrice Souloy fick en hård dom i Norge.
Den skandalomsusade franske travtränaren döms till 15 års avstängning och en halv miljon kronor i böter.

Domskommittén i Norge har dömt Fabrice Souloy till 15 års avstängning. Foto av Kanal 75

Domskommittén i Norge har dömt Fabrice Souloy till 15 års avstängning. Foto av Kanal 75

I juni förra året fastnade flera av Fabrice Souloys hästar i dopingkontrollen under Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke. Hästarna hade för höga halter av kobolt i kroppen. En av hästarna, Un Mec d’Heripre, fastnade även i dopingkontrollen på Solvalla under elitloppshelgen förra året och i Sverige ska travsportens Ansvarsnämnd kungöra dom 5 juni. Den norska motsvarigheten till Ansvarsnämnden, Domskommittén, offentliggjorde sin dom på onsdagen och Fabrice Souloy döms till 15 års avstängning och 500 000 norska kronor i böter.
I domen går bland annat att läsa:
”DK (Domskommittén) kan inte finna någon annan bakomliggande orsak till det som skett än en cynisk behandling av travhästar för att uppnå bästa möjliga resultat.”
Avstängningen träder i kraft omgående men kan överklagas till norska travsällskapets Appellkommitté. Fabrice Souloy är på grund av ett annat fall av kobolt-doping avstängd i Frankrike året ut och presidenten för den europeiska travunionen (UET), Jean-Pierre Kratzer, har tidigare meddelat att de bestraffningar som utdöms i Norge och Sverige kommer att gälla i samtliga UET:s medlemsländer.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »